Георги Първанов, д-р Евгений Желев и Трифон Митев откриха клуба на АБВ в Стара Загора

STZAGORA.NET
Голям концерт на Николина Чакърдъкова събра веднага след това половин Стара Загора на централния площад.
“Няма нищо по-важно от това, да съхраним българската нация” – заяви Георги Първанов



Движение АБВ – Алтернатива за българско възраждане, от тази вечер има свой клуб в Стара Загора на бул.”Руски” 26. Откри го президентът Георги Първанов (2002-2012 г.), заедно със съратниците си в Стара Загора – екскметът на града и здравен министър по времето на Тройната коалиция д-р Евгений Желев, и Трифон Митев, депутат в 4 народни събрания.

На стените на клуба те си закачиха един на друг сериозни в шеговитостта си шаржове, чудесно нарисувани от старозагорския архитект Петър Бакърджиев. На единия от тях Георги Първанов е видян от художника в ролята на шахматист-победител, с купи за първия и втория си президентски мандат. “В политиката печели този, който може да мисли не един-два, а 7-8 хода напред. Мисля, че АБВ има такива играчи” – каза Първанов.

Водачът на евролистата Ивайло Калфин е изобразен със символа на движението – свитък с първите букви от българската азбука А, Б и В. “На него дължим това, че еврото вече се изписва и на трета азбука – кирилицата. Той убеди в това много министри, премиери, че даже и президенти, за да се случи това”, отбеляза водачът на АБВ.

Д-р Евгений Желев е нарисуван със скалпел в ръка, опериращ болната ни демокрация. “През 1999 г. започнахме като на шега тогавашните избори за местната власт. Просто не знаехме какво правим. Социолозите тогава ми даваха 17 процента в надпреварата с другите кандидати. Но спечелих още на първия тур с 51,4%. И сега така се отнасят с нас, имам предвид АБВ. Чака ги голяма изненада. Но ще бъде тежка операция”, предупреди бившият здравен министър.

На своя шарж Трифон Митев е с 5-6 книги под едната мишница и с лира в другата ръка. “Преди няколко месеца, когато беше детрониран от областната организация на БСП, му звъннах по приятелски да видя какво прави, как се чувства. Но усетих, че говори малко по-тихо. Попитах го къде го намирам. Оказа се, че е в книжарница. И тогава си дадох сметка, че за 25 години близо в политиката за пръв път попадам по телефона на човек, политик, който е в книжарница” – разказа Георги Първанов.

Много бяха желаещите да се снимат с президента Първанов в новооткрития клуб

Откриването на клуба на АБВ завърши с подписи и послания от присъстващите върху голямо бяло табло на една от стените. Всички след това се отправиха към централния площад на Стара Загора, където вече се бяха събрали около 8000 жители на града.

На път към концерта Георги Първанов бе поздравен от десетки старозагорци от всички възрасти и поколения


Около 19.30 часа на площада пред Общината започна концертът-спектакъл на Николина Чакърдъкова и нейния състав от музиканти и танцьори. С него от Стара Загора тя постави началото на националното си турне, което ще премине под мотото “Да съхраним българското”. То е подкрепено от АБВ.

Георги Първанов и д-р Евгений Желев застанаха сред старозагорци, за да гледат концерта на Николина Чакърдъкова

В една от паузите Георги Първанов излезе на сцената и подари на известната и обичана изпълнителка на български народни песни голям букет от пролетни цветя. След което се обърна към нея и към хилядите старозагорци, изпълнили площада, със следните думи:


“Скъпи приятели, говорил съм на хиляди сцени, но вярвайте ми, никога не съм се вълнувал така. За мен е чест да застана тук, до един от най-големите български съвременни патриоти. Човекът, който е единица мярка за родолюбие – Николина Чакърдъкова – каза Георги Първанов пред хилядите старозагорци, дошли на концерта й тази вечер, който премина под мотото “Да съхраним българското”. – Няма нищо по-силно, по-важно за нас в този момент. Какво означава това? – да съхраним физически българската нация, защото ние сме застрашени от изчезване. Да съхраним чистотата на българския език. Да помогнем на нашите сънародници в чужбина – духовната Санстефанска България. И не на последно място – да защитим българската култура, българската духовност, българското изкуство, българската музика, в това число и с, извинявайте за купешките думи, с квоти за българска музика в националните медии. Всички страни го имат, трябва да го имаме и ние. Аз вярвам, че това, което днес започваме, което ние с моите колеги от Алтернатива за българско възраждане – АБВ, ще подкрепим безусловно, ще подкрепим с идеи и конкретни предложения – ще се случи. Защото виждам, че във вашите очи, във вашето поведение има и вяра, има и повече самочувствие в днешната вечер, и повече достойнство. България ще я има, докато има хора като Николина Чакърдъкова, като нейния чудесен екип, като всички вас. На добър час, бъдете живи и здрави!”

*
Шаржовете:


#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн