Откриха паметна плоча на руското военно гробище в град Шипка

STZAGORA.NET



При Храм-паметник „Рождество Христово“ в град Шипка днес бе открита паметна плоча „Руско военно гробище“, с което се постави начало на неговото възстановяване, съобщиха от Регионалния исторически музей в Стара Загора.

За откриването от Москва пристигна Сергей Николаевич Кудрин – президент на Фонда за развитие на деловите и културните връзки „Заедно“ (“Вместе”) – Русия. Присъстваха и представители на посолства, на Руския културно-информационен център в България, общественици.

Възстановавянето ще се извърши от Фонд “Заедно” и Инициативен комитет “Шипка” – България, с подкрепата на руската федерална агенция за международно хуманитарно сътрудничество РОССОТРУДНИЧЕСТВО при Министерството на външните работи на Русия и Старозагорската епархия на Българската православна църква.

Още по темата:
Възстановяват руското военно гробище в гр. Шипка
#vvv

споделяне на връзка

2 коментари on “Откриха паметна плоча на руското военно гробище в град Шипка”

  • Светослав wrote on 1 март, 2014, 11:37

    Не са присъствали представители на посолства! Иглежда се  отнасят с недоверие към тази инициатива.

  • Пеньо Динев wrote on 1 март, 2014, 13:10

    Това е само едно изоставено военно гробище. Какви представители на посолства! Мащабът е много дребен, за да очаквате да присъстват.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн