Сияна от Стара Загора стана Бебе на годината 2014

STZAGORA.NET
В Стара Загора само минута след началото на новата 2014-та година се роди бебето Сиана, което днес беше обявено за Бебе на годината 2014. Това съобщи д-р Антония Григорова, организатор на кампанията, стартирала преди 14 години.

Сиана е втората дъщеричка в семейството на 27-годишната Силвия Бенчева и трябвало да се появи в края на януари, но съдбата решила друго и бебето проплакало почти месец по-рано. Малката госпожица обаче е с перфектни данни – тегло 2,570 кг и височина 47 см, съобщават от старозагорската АГ клиника на Университетската многопрофилна болница “Проф. д-р Стоян Киркович”.

Още две момиченца и две момченца-близнаци са дошли на бял свят в първите часове на 2014 година в Стара Загора.

До последния ден на 2013 година в Община Стара Загора са регистрирани общо 2672 новородени, като близо 200 от бебетата са проплакали в чужбина, но заради адресната регистрация на някой от родителите, имат българско ЕГН и регистрация в общината. На 1 януари т.г. в България са се родили общо 96 деца.

През миналата година родените деца са били 61 774, каза д-р Григорова, цитирайки данни от електронния регистър на ражданията на Министерството на здравеопазването. Броят на ражданията в страната ни тревожно намалява, коментира тя. Намалява и броят на децата, родени от една жена. По думите й това се дължи на социални и икономически причини. Тя посочи, че тенденцията е същата и в Европа, с изключение на Ирландия и Франция.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн