Изгоря офисът на “България без цензура” в Стара Загора. Бареков не изключва версията за умишлен палеж

STZAGORA.NET

Само 20 дни просъществува офисът на партията на Николай Бареков “България без цензура” в Стара Загора. Павилионът бе поставен в ъгъла на Градската градина до Универсалния магазин и открит с водосвет на 14 декември. Тази нощ 15 минути преди 2 часа той се е подпалил (според първите отзиви от полицията – от късо съединение), или е бил подпален, и е изгорял до основи. Пристигналата противопожарна кола не е могла да спаси нищо.

От “България без цензура” не изключват и версията за умишлен палеж. “Причините за пожара се изясняват. От полицията и пожарната обаче побързаха да обявят инцидента като резултат от късо съединение в ел. мрежата, въпреки че задължителното за такива случаи разследване все още не е започнало. Винаги при голям пожар се разследва и версията за умишлен палеж. В офиса работеха юрист и доброволци, които помагаха безвъзмездно на изпаднали в беда хора. Това се прави за първи път в страната и закономерно предизвиква злобата и завистта на конкурентните партии. Още преди Коледа започнаха провокациите от недоброжелатели, които се опитаха да предизвикат дебат за мястото на приемната, твърдейки, че им пречи в парка. Тепърва ще се установи дали инцидентът е политическо посегателство и провокация” – бе първата реакция на лидера на „България без цензура“, като сочи факта, че не са прегледани записите от охранителните камери в центъра на града.

“Какви са доказателствата, с които те разполагат? Имат ли свидетели? Кога, за колко време и с какви средства проведоха своето разследване, което е задължително за такива инциденти? Нашето категорично становище е, че докато не представят пред нас и пред медиите неоспорими доказателства, считаме пожарът за умишлен и за пореден вандалски акт срещу нашата организация. Мотивите не могат да бъдат други освен политически. Това е поредното посегателство срещу наше имущество, което нанесе щети за хиляди левове с унищоженото оборудване и техника в офис, изграден с наши средства на общинска територия. Припомням, че по време на митинга на ГЕРБ в Пловдив бе потрошен централният ни офис там”, заяви Бареков, цитиран от Vesti.bg.

Така изглеждаше офисът на "България без цензура" в Стара Загора преди да изгори


Българската политика - драматичен театър, който оставя след себе си пепелища


#

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Изгоря офисът на “България без цензура” в Стара Загора. Бареков не изключва версията за умишлен палеж”

  • Ани wrote on 5 януари, 2014, 14:21

    Нищо чудно да е умишлен.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн