Адв.Илка Петкова бе избрана за председател на общинската организация на Отечествения съюз в Стара Загора

STZAGORA.NET

Адв.Илка Петкова, общински съветник и член на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП в Стара Загора (вляво на снимката), бе избрана днес за председател на възобновената организация на Отечествения съюз в Града на липите. “Идеите на Отечествения съюз съвпадат с гражданската ми позиция. Трябва всички заедно да преодолеем различията помежду ни, които са пагубни за България. В Стара Загора възнамерявам да привлечем за съвместна работа доста неправителствени организации” – каза след избирането си адв.Петкова.

Тя бе представена пред медиите от председателя на Отечествения съюз Симеон Симеонов и от областния координатор на сдружението Мира Дочева.

На дневен ред пред Отечествения съюз, който е правоприемник и наследник на Отечествения фронт, стои задачата за активизиране на ролята му като гражданско-патриотично движение в протичащите у нас обществено-политически процеси, каза Симеон Симеонов.

Отечественият съюз стои зад разбирането, че нито една партия днес не може и не бива сама да управлява България, и че гражданското общество трябва да съзрее, да се организира и легитимира по-добре, за да упражнява действен контрол върху управляващите.

Голяма част от обществото ни е разочаровано от членството на България в Европейския съюз, отбеляза още Симеон Симеонов. “Оказа се, че еврофондовете не са това, което ни се внушаваше; че получихме долу-горе толкова от тях, колкото и внесохме в бюджета на ЕС, и че само от еврофондове не може да се живее”, категоричен е Симеонов.

В страната Отечественият съюз има над 75 000 членове. Има над 230 общински организации в 264-те общини в страната. Националният му съвет е 56-членен. Сдружението е с традиционна лява и ляво-центристка ориентация. В изборите участва чрез гражданската квота в листите на Коалиция за България.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн