С празник пред Стария чинар ще отбележат Международния ден на Земята в Стара Загора

STZAGORA.NET

Туристически информационен център към Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора” маркираха подхода до Стария чинар и поставиха указателни и информационни табели до вековното дърво, което е на възраст 680 г. и се намира под закрилата на закона. За всички, които искат да посетят природна забележителност в Стара Загора са отпечатани флаери с указаното местоположение на дървото в парк Бедечка, които са на разположение в Туристически информационен център на бул.”Руски” 27 /сградата на бившите хали/.

На 22 април с празник, посветен на Стария чинар, Община Стара Загора ще отбележи Деня на Земята. Началото е в 14.30 часа в парк „Бедечка“ пред Стария чинар.

В празника ще участват деца от V ОУ, представители на Туристически информационен център и Туристическо дружество „Сърнена гора”. Събитието е с екологична насоченост и има за цел да популяризира природната забележителност на територията на града.

Денят на Земята се чества всяка година на 22 април. През 2013 г. се навършват 43 години от първото му отбелязване на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. На този ден милиарди хора по света с различни инициативи, посветени на опазването на природата припомнят, че Земята е нашият единствен дом, за който сме длъжни да се грижим и да не позволяваме да бъде унищожен.
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн