Министърът на земеделието проф. Иван Станков откри нова зала в Тракийския университет, дарена от Фондация “Христофор Бунарджиев”

STZAGORA.NET

В присъствието на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков днес бе открита нова модерна аудитория в Стопанския факултет на Тракийския университет.

Новата зала, която е с капацитет от 100 места, е дарение от фондация „Христофор Бунарджиев”. Лентата прерязаха проф. Иван Станков (в средата на първата снимка), зам.-ректорът по учебната дейност проф. Иван Въшин (вляво) и инж. Христофор Бунарджиев (вдясно).

Събитието уважиха главният секретар на областна администрация Мариана Кръстева, заместник-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова, директорът на ОД „Земеделие” Анна Петкова, председателят на ТПП Стара Загора Олег Стоилов, представители на бизнеса и Клуба на работодателя, декани на факултети и студенти.

В знак на благодарност проф. Станков връчи на бизнесмена и Доктор хонорис кауза на Тракийския университет инж. Христофор Бунарджиев почетния знак на Министерството на земеделието и храните.

“Господин Бунарджиев отдели не малко средства за построяването на тази изключително важна за нас учебна зала. Вярвам, че вбъдеще ще продължим да работим още по-добре заедно, за да осъществим тази така необходима връзка бизнес-наука-образование”, заяви проф. Станков.

“Днес една моя мечта се сбъдна. Мечта, която, години след като се зароди, е вече факт”, сподели с гостите дарителят на новата модерна аудитория. Той представи сферите на взаимодействие между фирмата, която ръководи и Тракийския университет.

#vvv

споделяне на връзка

1 коментар on “Министърът на земеделието проф. Иван Станков откри нова зала в Тракийския университет, дарена от Фондация “Христофор Бунарджиев””

  • Трендафил Маждраков wrote on 27 март, 2013, 16:17

    Ако всички бизнесмени последват примера на д-р х.к.инж.Христофор Бунарджиев, нашето висше образование ще стане привлекателно и уважавано у нас и в чужбина.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн