Фотоизложба за Деня на водата в Община Стара Загора

STZAGORA.NET

„Капка вода – миг живот” е наслова на фотоизложбата на Мариана Стефанова (вдясно на снимката), посветена на Деня на водата 22 март и 2013 – Международна година на водното сътрудничество. Тя ще остане във фоайето на община Стара Загора до 5 април.

В нея авторката представя 26 пейзажни фотокартини, основно от България и няколко от Хърватия. Освен красивата природа, във всички тях присъства водата като свързващ елемент. Могат да се видят магически пейзажи от язовир Широка поляна, яз. Доспат, яз. Тополница, яз. Братаница, Плитвичките езера в Хърватия и др.

Надявам се тази красота да накара хората да се замислят над ценността, която представлява водата за живота на човечеството, сподели Мариана Стефанова, която е част от Фотозадруга Пловдив.

На откриването на втората си самостоятелна изложба тя обяви, че както първата, така и тази е с благотворителна насока, като 30% от приходите от откупки ще бъдат дарени на Сдружение ХепАктив – http://www.hepactive.org/. Цената на всяка фотография е 55 лева. Дарените средства ще бъдат използвани при организирането на групи за взаимопомощ и за създаването на информационни материали за болестта хепатит. 500 хиляди души в България, или всеки 12-ти страда от хепатит, като някои дори не знаят това, подчерта авторката. От името на организаторите приветствени думи към нея отправи Диана Атанасова, началник отдел „Култура и туризъм“ (вляво на снимката).
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн