Общоградско честване на 135-та годишнина от Освобождението в Стара Загора на 3 март. Общината осигурява безплатни автобуси за тържествата на Шипка

STZAGORA.NET

Община Стара Загора организира на 3 март 2013 година общоградско честване на Националния празник на Република България. Навършват се 135 години от Освобождението на страната от османско робство.

Тържествата ще започнат в 10.00 часа с издигане на националния флаг и слово на кмета Живко Тодоров на площада пред Общината.

В 10,30 ч. венци и цветя ще бъдат положени на всички паметници, посветени на Освобождението на Стара Загора – Мавзолея–костница “19 юлий 1877”, паметника на защитниците на Стара Загора, паметника на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, паметника на загиналите войни в Джуранлийския бой и паметника на загиналите във войните старозагорци.

Тържественият ритуал за поднасяне на венци и цветя на Мемориален комплекс “Бранителите на Стара Загора” ще започне в 11,30 ч.

На площада пред Общината в 12.00 часа ще започне концерт–спектакъл на Академичния фолклорен ансамбъл при АМТИИ – град Пловдив, а Общинският духов оркестър ще изнесе концерт от 18.00 часа.

Трийсет минути по-късно е началото на факелното шествие на ученици от старозагорските училища, което ще премине от парк „Александър Стамболийски” до площада пред Общината.

Празничният ден ще завърши с тържествена заря-проверка с илюминации от 19.00 часа на площада пред Общината.

Както и миналата година, общинското ръководство е осигурило за тържествата на връх Шипка 5 безплатни за гражданите автобуса, които ще тръгнат в 7,30 от площада пред Общината, а за церемонията на Мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора” автобусите тръгват в 11.00 ч.
*vvv

бутон за споделяне

1 коментар on “Общоградско честване на 135-та годишнина от Освобождението в Стара Загора на 3 март. Общината осигурява безплатни автобуси за тържествата на Шипка”

  • Людмила Динева wrote on 26 февруари, 2013, 17:23

    Ясно!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн