Община Казанлък започна почистване и възстановяване на парк „Тюлбето“

STZAGORA.NET

Община Казанлък започна дейности по почистване и възстановяване на парк „Тюлбето“. Служители и работници от общинското звено ССТТБО почистват парка от паднали клони и листа и изсъхнала дървесна маса, изрязват се избуелите храсти, които освен че загрозяват парка, създават трудности за отдиха и приятната разхода на казанлъчани. Навсякъде ще бъдат възстановени счупените и изкъртени плочки на пътеките и стълбите в парка. Ще бъдат поставени нови пейки и кошчета за отпадъци. Чешмата, която се намира на междинната площадка на стълбите от подножието на „Тюлбето“ към Казанлъшката тракийска гробница, ще бъде захранена с вода, както и тръгващият от нея водоскок.

Така паркът на казанлъчани ще стане много по-приветлив и ще ги привлича да прекарват повече време на чист въздух.

В началото на пролетта се предвижда мащабна залесителна кампания, инициирана от Общината, в която се призовават и гражданите да вземат участие. Ще се залесяват близо 14 дка площ в парка, където през миналата година горя пожар.

В момента се прави преглед на площите с цел да бъдат засадени най-подходящите дървесни видове.
*vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн