Крън иска да стане град

Село Крън да получи статут на град, предлага на Общинския съвет за решение кметът на населеното място Теменужка Люцканова. Постоянните комисии разгледаха мотивите в предложението на Люцканова и изразиха положителни становища.

За обявяването на село за град е необходимо да има изградена социална и техническа инфраструктура и население не по-малко от 3500 души, съгласно чл. 33 от Закона за административното териториално деление на Република България.

В Крън, най-голямото населено място в Старозагорска област, в момента живеят 3619 жители, сочи в мотивите си Люцканова. Тя обобщава индустриалните субекти на територията на Крън, културния и учебно-възпитателния потенциал, както и перспективите за жителите. Според нея новия статут би стимулирал местното население за облагородяването и поддържането на територията, на която се намира, още повече че така биха се заделили повече средства за инвестиции, а и на територията на община Казанлък Крън ще е третият град, което безспорно ще е престиж, завършва предложението си Теменужка Люцканова.
-vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн