Колеги, близки и приятели се сбогуваха с полицай Бончо Чернев

Последна почит на служителя на МВР, убит при изпълнение на служебните му задължения, оказаха министър Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

“Още две деца останаха без баща. Още две деца се присъединяват към дългия списък на близките на загинали при изпълнение на служебните задължения полицаи. Да не забравяме Бончо Чернев и неговите близки, да бъдем всеотдайни и да им помагаме, както той отиваше да помага преди да загине” – с тези думи министърът на вътрешните работи се обърна към стотиците полицаи, близки и приятели  на Бончо Чернев, събрали се да му отдадат последна почит.

Траурната церемония за убития на 8 февруари полицай от РУМВР-Казанлък започна с поклонение в ритуалната зала в родното му село Горно Черковище. С едноминутно мълчание и прощален салют колегите му от Районно управление – Казанлък, областната дирекция в Стара Загора и районни управления в областта се сбогуваха с 38-годишния служител на полицията.

От тяхно име бе прощалното слово на директора на ОДМВР Алекси Алексиев: “Полицай Чернев бе изпратен да окаже помощ на човек в беда. За изпълнението на служебния си дълг той не получи  благодарност. Но това е част от съдбата на хората с полицейска униформа и те я приемат спокойно, макар и с малко тъга. Този мъж неведнъж е преодолявал критични ситуации и се е справял успешно и с лекота в конфликти и индиденти – много по-тежки и рискови. Но в полицейската професия винаги има рискове, за които дори най-опитният и най-стриктният служител не може да бъде подготвен. И цената, която заплащаме всички, е огромна и непрежалима. Той вече не е в редиците ни, но остава в сърцата и спомените ни със своето великодушие, отговорност и чувство за дълг”.

Думи на последна почит произнесе и кметът на Казанлък г-н Стефан Дамянов: “Непоправимото се случи на 8 февруари. За да ни покаже още веднъж високия риск, който носят ежедневно, ежеминутно българските полицаи, опазвайки реда в нашата страна и сигурността на гражданите. Ние дължим на всички тези хора огромно уважение и признателност, защото с цената на живота си те пазят нашето спокойствие.”

Министър Цветанов предаде на 14-годишния син на загиналия Бончо Чернев Чавдар Почетния знак на МВР- трета степен, с който баща му бе посмъртно удостоен за проявен героизъм и себеотрицание в борбата с престъпността и опазване на обществения ред.

Министерството на вътрешните работи отпусна еднократна помощ  на съпругата на загиналия полицай. С лични средства подпомогнаха семейството министър-председателят Бойко Борисов и министър Цветанов. Помощ за двете деца отпусна и община Казанлък.

Бончо Чернев работи в системата на МВР в РУ-Казанлък от 1993 година. Целият му стаж преминава в редиците на Специализираното подразделение за охрана на обществения ред. Полицай Чернев е награждаван многократно. Има две деца – дъщеря на 15 и син на 14 години.

10.02.2010 г., Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева

-

-

-

-

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн