Керъл Сладки от Куул стрийт

dolarsПо-долу публикуваме един типичен пример на опит за измама. В един прекрасен ден в електронната си поща получавате страхотната новина, че печелите крупна сума от някаква си лотария, в случая – австралийска. Цифрата е 500 000 британски лири. С много чувство за хумор писмото е подписано от някой си Керъл Сладки от Куул стрийт (“cool” – чудесно, екстра (англ.).

Отдалеч си личи, че писмото е превеждано с компютърен преводач. Забележете обаче телефонния номер, който ви се дава в текста, за да се обадите: +447045746292. Изглежда истински. В подкрепа на това предположение една бърза проверка показва, че въпросният номер излиза при търсене в Гугъл  цели 186 пъти, при това в писма със същия текст на различни езици, и то от няколко години насам. Което може да означава само едно: че номерът е верен, но и че е от онези специални номера, на които като се обадите, броячът им се завърта като бесен и за минута ви източва цяло състояние от телефонната сметка. Един и същ е и имейлът, които се дава за връзка. Което също навежда на мисълта, че е истински. И че ако се обадите на него, спрямо вас ще бъдат положени всички усилия, за да ви бъдат измъкнати пари по всевъзможни хитроумни начини. Възможно е целта на тези писма да е и друга: събиране на лични данни. Забележете, че в писмото се иска да посочите трите си имена, датата на раждане, професията, телефона  и адреса на електронната ви поща. Но ви предупреждават да си мълчите, за да не развалите работата (им) – виж в края на писмото. И да не ги безпокоите с глупавите си въпроси по електронната поща, а направо да въртите шайбата до онзи телефон.

Това са така наречените “писма на щастието”. Някои ги наричат “нигерийски писма”, защото преди 10-12 години тъкмо хитри нигерийци започнаха да бомбардират електронните пощи с подобен спам. Сигурно не без ефект, като се има предвид колко лековерни са свикналите на спокоен и защитен отвсякъде живот западноевропейци и американци, и като се вземе под внимание, че тия писма все още продължават да ни заливат.

Ето още едно подобно писмо: “Предлагам Ви да вземете участие според възможностите си в реализацията на една смела идея: изграждането на действително първия частен кораб за космически туризъм. Ако можете да прежалите някой и друг долар,  окажете подкрепа на идеята. Ще Ви бъдем много благодарни.”

Помним и други варианти: покана например да си изследваме генетичния код, за да ни кажат къде са живели предците ни през последните няколко хилядолетия, като изпратим по пощата наблизана със слюнка проба и известна прилична такса за услугата. Имаше и такива, които се вързаха.

Но да се върнем към “печалбата” от “австралийската лотария”. Четете и се смейте, ако си нямате друга работа в момента.

COOL STREET
PAULGREENVULLE Ax34587,
Австралия.
Ref: 435062725
Партида: 7050490902/189
Спечелване No: G B8101/LPRC

ЧЕСТИТО!
Уважаеми Luck победител,

Ние сме щастливи да Ви информирам, на вашето съобщение награда за ден, от
Австралийски Тото включена програма. Това е бонус за насърчаване на Тото в Австралия, която е изцяло на базата на електронен подбо на победителите с техните адреси за електронна поща формата някои сайт.

Вашият имейл адрес е прикрепен към билета номер; 4700172507056490102 сериен номер 7741134002 тази партида привлича късмета Y номера, както следва 5-13-33-37-42 бонус number17, който впоследствие спечели Тото във втората категория.

Вие тук, като са били одобрени еднократно заплащане от ? 500,000.00 (петстотин хиляди Големите британскD0 лири) в брой кредитна файл код: ILP / ОО 47509/09 от общата парична награда общо осем часа сред щастливи победители в тази категория. Всички участник бяха избрани чрез компютърна система balloting изготвен формуляр деветстотин хиляди Е-мейл адреси от Канада, Австралия, САЩ, Азия, Европа, Близкия Изток, Африка и Океания като част от нашата международна програма за промоциите, които се прове дат ежегодно.

Това бе много да насърчават и спонсориран от конгломерата на някои мултинационални компании като част от тяхната социална отговорност на гражданите в общността, където те имат оперативна база.

Допълнителна повече подробности за вас (е-мейл адрес) попада в рамките на нашите европейски представител офис в Амстердам, Холандия, както е посочеDо в играе купон и наградата от ? 50 0,0 00,00 ще бъдат пуснати за вас от този регионален клон във Великобритания съответно. Надяваме се, че с част от вашата награда, вие ще участвате в нашия край на годината високите ставки за ? 1,3 млрд. международни състави.

0D КАК да получат своята награда: Просто се обърнете към нашите доверен агент, Mr.Johnson Дюк Е-мейл адрес (johnsonduk@live.com) към файла за вашия и ск. Контакт му от понеделник до петък. Телефон: +447045746292 като попълните формата по-долу и го изпратете до него във файл за вашия иск.

LOTTERY WINNERS ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ НА ПЛАЩАНЕ.

Пълно име ………………… ……………….. ………
ДАТА НА РАЖДАНЕ …………………………………..
АДРЕС …………………………………………. ..
SEX …………………………………………. ………
ВЪЗРАСТ …………………………………………. …….
НАЦИОНАЛНОСТ …………………………………….
СУМА WON ……………………………………..
Професия ……………………………………..
ТЕЛЕ4ОН ………………………………………
EMAIL …………………………………………. .. ..
ДАТА …………………………………………. …..
WINNER РЕФ / ПАРТИДЕН NO .. …………………….. Одобрени за плащане.

Моля ви цитирам референтни, партида и печеливши номера, които могат да бъдат намерени за да п ляв ъгъл на това уведомление, както и пълното си име, адрес и телефонен номер, за да намерите вашия файл лесно. От съображения за сигурност, ние съвети всички победители да =2 0водят тази поверителна информация от обществения до вашия иск е обработено и вашата награда пуснати за вас.

Това е част от нашата сигурност протокол за избягване на двойното претендира и неоправдано като се възползва от тази програма от страна на участник или неофициални персонал. Имайте предвид, всички печалби, трябва да се заяви преди 21 дни, в противен случай в сички средства ще бъдат върнати като Непотърсени и евентуално дарени за благотворителни организации.
Честито още веднъж на Вашите печалби!

С най-добри пожелания
Керъл Сладки (съ координатор)

МОЛЯ НЕ ОТГОВОР НА ТОЗИ EMAIL. CONTACT ВАШИЯТ АГЕНТ НА ВЗЕМАНИЯТА (johnsonduk@live.com) Всяко нарушение на ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЧАСТ НА победителите ще доведе до дисквалифициране.
С уважение,
Керъл Сладки

Онлайн координаторът за австралийския Тото програмиран, лотария международна програма ..

spodelime.com

Етикети: ,

83 коментари on “Керъл Сладки от Куул стрийт”

  • Петър wrote on 15 юни, 2009, 21:21

    Здравейте, аз днес получих същото писмо със същия текст вътре в имейла:
    COOL STREET
    PAULGREENVULLE Ax34587,
    Австралия.
    Ref: 435062725
    Партида: 7050490902/189
    Спечелване No: G B8101/LPRC
    ЧЕСТИТО!
    Уважаеми Luck победител,
    Ние сме щастливи да Ви информирам, на вашето съобщение награда за
    ден, от Австралийски Тото включена програма. Това е бонус за
    насърчаване на Тото в Австралия, коD1то е изцяло на базата на
    електронен подбо на победителите с техните адреси за електронна поща… (и т.н. – същото е като в текста на информацията по-горе, затова нека прекъснем цитирането на писмото дотук. По-интересен е следващият коментар, оставен ни от Петър, тъй като дава историята в развитие. Непременно го прочетете, ако не иската и на вас да ви се случи нещо подобно – admin).

    _______________________________

  • Петър wrote on 15 юни, 2009, 21:25

    и реших да им пиша……..Първо си казах – Часът е 20:00 местно време, ако ще е някоя институция би трябвало да е свършило работното време, но………. Получих следващия имейл:

    ВНИМАНИЕ:Petar Ivanov Cvetanov ,

    Този офис е в получаването на съобщението ви и въз основа на информацията, която сте предоставили, имаме обработват вашата печеливша и копие на вашата носител на сертификат се изпраща до Вас на адреса, който сте предоставили.

    Следователно, вие сте длъжни да следват процедурата за плащане. Преди прехвърлянето на вашата награда може да се извърши / извършва, вие сте длъжни да направи плащане за Notarization и гербов налог. След проверка на вашата печеливша уведомление и документи, изпратени от нашите Координатор: г-жа Грация Karimu, ние сме длъжни да се Notarization и гербов налог върху вашата печеливша за да се даде възможност на банката извършва превода от вашата печеливша и да те направя на крайния бенефициент на съставя под австралийски Международна Лотария Инк., zoned под Лондон Плащане център.

    Вие сте длъжни да извърши плащане на 520 GBP за да ни даде възможност да Notarization и гербов налог такса. Плащането трябва да се извършва чрез “Western Union парични преводи” на името на финансовия координатор на региона. Името му и други необходими данни, необходими за плащането, са дадени по-долу:

    Име: Марк Уилсън,

    Адрес: Лондон, Великобритания.

    Имайте предвид, че таен въпрос трябва да бъде: Какво е това? и тайните отговорът трябва да бъде: сезон. Вие трябва да изпратите информация за плащане към нас чрез имейл. Плащането информация ще включват:

    SENDER НАИМЕНОВАНИЕ ……….
    SENDER НА АДРЕС ………
    Контролен номер на паричен превод ………
    Таен въпрос ………
    SECRET ОТГОВОР ………..

    Целта е да се даде възможност на нашия кореспондент банка ефект на прехвърлянето на вашия печели награда телеграфен чрез банков превод, в рамките на 48 часа след изясняване на плащането за гербов налог и Notarization. Можете също така да се отбележи, че плащането за гербов налог и Notarization е, както е предвидено от английското право.

    Периодите на почивка по-надолу на необходимите такси е както следва: 200 GBP е за Държавни такси / Notarization, че трябва да бъдат платени в офиса на Британския Върховният съд REGISTRAR 270 GBP е да се обърне към Съвета на вътрешни приходи, както печеливши данък. 50 GBP за превоза на вас чрез куриерска служба, на хартиен носител на Вашето Носител на сертификат и други рекламни материали, тъй като не може да бъде физически момента да ги събират.

    Още веднъж, аз ви поздравя за вашата печеливша и Ви препоръчваме да направи разумното използване на вашата награда.

    С най-добри пожелания,

    Г-н Джонсън Дюк
    (Регионална Претенции агент)
    +447045746292

  • ирена петрова wrote on 19 юни, 2009, 19:23

    И аз получих такъв мейл!!!!

  • Татяна Жечева wrote on 21 юни, 2009, 13:31

    Дано никой да не се излъже при тази явна измама! Лъжци и мошеници много по света!

  • петко wrote on 22 юни, 2009, 18:52

    явно още го разпращат по мейлите- и аз съм един от късметлиите :)

  • Светлин wrote on 23 юни, 2009, 13:20

    Е да то и аз получих такова писмо. Абе тиа тап.ци друга работа нямат ли си че ни занимават с глупости . Дано никой не се хване на тази измама !

  • bobi wrote on 23 юни, 2009, 20:32

    най-интересното е че и аз получих,както и много хора по света.Имах един съученик,който преди години ми се хвалеше как майка му спечелила 1/2милион долара.Беше се вързала жената.кофти но факт

    п.с.май се беше прецакала да им изпрати пари.Подиграват се с беднотията на хората!!!!

  • vania wrote on 25 юни, 2009, 8:10

    Аз също получих,дори се хванах в мрежата им. Отидох да превеждам парите. Много съм благодарна на момичето, което правеше превода, че ме ВРАЗУМИ ДА НЕ ГИ ПРАЩАМ!

    Защото за Великобритания, както те държаха да има таен въпрос и таен отговор, това не е обходимо и ТОВА ГИ ИЗДАВА, ЧЕ СА ФАЛШИВИ.

    Умирам от срам, че така се ВЪРЗАХ!

    Жалко,че не говоря англиски, но трябва по някакъв начин да се спрат! НАРОДЪТ КОЛКОТО Е ПО-БЕДЕН, ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СЕ ЛЪЖЕ. Трябва повече гласност да се даде, за да
    могат повече хора да четат, че има такива измами. И с общи
    усилия да ги СПРЕМ. АКО ИМА СЪГЛАСНИ С МЕН – да се опитаме да направим нещо!

  • LeraJenkins wrote on 25 юни, 2009, 12:47

    It agree, the useful message

  • karina13 wrote on 26 юни, 2009, 11:46

    Ураааааааааа! И аз забгатях ненадейно
    Накъде отива тоя свят :(((

  • dkn wrote on 26 юни, 2009, 13:10

    Здравейте всички!Е сега и аз мога да се включа в списъка на будалите, които за момент помечтаха да станат милионери…….ха-ха……Сърдечно благодаря на човека, направил този сайт, много ми помогна – имаш едно кафе струващо(колко беше).а да 520 GBP………Моля Ви хора недейте да се връзвате….но пак трябва да си признаем всички, че ни беше готино когато си представихме как всичките ни неволи свършват само със изпращането на един имеил:))))))))))))))))))))………..е някой от нас не са спрели с мечтите само до там и са изгорели и с някой друг лев, ноооооооооооо МЕЧТИ……… Е ВСИЧКИ СМЕ В ЕДИН КЮП, гледаме буркана с мед – въоръжени кой с лъжица, кой с черпак:))))))))))) но буркана се оказа много скъп……….. а будалите сме си много!!!!!!!!!!! Е ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ……….

    (Оригиналният коментар, който запазваме по-долу, е написан на латиница. Използвайте автоматичното превеждане на кирилица, което предоставя abv.bg)

    zdraveite vsicki!E sega i az moga da se vkliuca v spisaka na budalite koito za moment pomectaha da stanat milioneri…….xa-xa……Sardecno blagodarq na coveka napravil tozi sait,mnogo mi pomogna ima6 edno kafe struva6to(kolko be6e).a da 520GBR………Mplq Vi hora nedeite da se vrazvate….no pak trqbva da si priznaem vsicki ,ce ni be6e gotino kogato si predstavihme kak vsickite ni nevoli svar6vat samo sas izpra6taneto na edin imeil:))))))))))))))))))))………..e nqkoi ot nas ne sa spreli sas mectite samo do tam i sa izgorqli i sas nqkoi drug lev ,noooooooooooo MECTI………E VSICKI SME V EDIN “KIUP”,gledame burkana s med -vaorajeni koi s lajitza,koi s cerpak:)))))))))))no burkana se okaza mnogo skap………..a budalite sme si mnogo!!!!!!!!!!!E CESTITO NA PECELIV6ITE……….

  • DESI-dkn wrote on 26 юни, 2009, 13:16

    А и още нещо само да вметна тъй като вече Ви споменах за меда в предният коментар има още буркани може пък този път да са от КАНАДА, АФРИКА, КИТАЙ И.Т.Н. Така че хора нека си купим от Българския, хем е по евтин, хем си е наш, марката я знаем “6 от 49″ или “6 от 42″ а за по непретенциозните има и “5 от 35″……..:))))))))))))ЗНАМ ЧЕ НЕ Е СМЕшНО НО ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ЧРЕЗ ТОЗИ САЙТ МНОГО ХОРА ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ОТ ТЕЗИ ЛЪЖИИИИИИИИИИИИИ…….

    (Оригиналният коментар:)
    A i o6te ne6to samo da vmetna tai kato vece Vi spomenah za meda v predniqt komentar ima o6te burkani moje pak tozi pat da sa ot KANADA,AFRIKA,KITAI I.T.N. Taka ce hora neka si kupim ot Balgarskiq ,hem e po evtin-hem si e na6,markata q znaem “6 ot 49″ ili “6 ot 42″ a za po nepretentzioznite ima i “5 ot 35″……..:))))))))))))ZNAM CE NE E SME6NO NO ISKRENNO SE NADQVAM CREZ TOZI SAIT MNOGO HORA DA SE PREDPAZQT OT TEZI LAJIIIIIIIIIIIII…….

  • admin wrote on 26 юни, 2009, 13:38

    Сега пък започнаха да пращат и още един вид такива писма. Този път от името на UK NATIONAL LOTTERY2009 – Английска национална лотария 2009, уж.

    Ето го по-долу гадният текст и гледайте някой да не се хване.

    Искат да им подадете име, адрес, телефон, възраст, професия, от коя страна сте и, за да им повярвате – и “метод на плащане”. Само че не уточняват балъците ли ще им плащат от жалките си български спестявания, или те на тях. Практиката, пък и оставените тук коментари от потърпевши показват, че се касае за първото.
    ————————————-
    Ref: LSUK/2031/8161/04
    Batch: R3/A312-59

    Attn:Winner,

    This letter is to inform you that your e-mail address has
    won you the sum 0f ?00,000 GBP (Seven hundred thousand
    pounds) From the UK NATIONAL LOTTERY 2009.
    56475600545 188 with Serial number 5368/02 drew the lucky numbers:
    10.16.21.24.34.46. Bonus [30] KTU /9023118308/03.

    You are required to contact the below agent for the claiming of your
    winning prize money.

    Email:fiduciaryagentreocoker2121@googlemail.com

    You are also required to contact him with the below information.

    INFORMATION REQUESTED:
    (a) Your full Name:
    (b) Contact address:
    (c) Your Telephone and fax numbers:
    (d) Your Age:
    (e) Your occupation:
    (f) Your country of origin:
    (g) Method of payment:

    Mrs.Rita Mark.
    On-line coordinator.
    —————————————-

  • Бранимира wrote on 28 юни, 2009, 19:36

    И аз получих такова съобщение вчера на 27.06.2009г и попълних и пратих това .

    Пълно име ………………… ……………….. ………
    ДАТА НА РАЖДАНЕ …………………………………..
    АДРЕС …………………………………………. ..
    SEX …………………………………………. ………
    ВЪЗРАСТ …………………………………………. …….
    НАЦИОНАЛНОСТ …………………………………….
    СУМА WON ……………………………………..
    Професия ……………………………………..
    ТЕЛЕ4ОН ………………………………………
    EMAIL …………………………………………. .. ..
    ДАТА …………………………………………. …..
    WINNER РЕФ / ПАРТИДЕН NO .. …………………….. Одобрени за плащане.
    Май сам поредния шаран не че им повярвах но реших да го пратя и да видим какво ще стане . Ще веи пиша ако има нкакво продългения.

  • ivomania wrote on 29 юни, 2009, 12:51

    И АЗ И АЗ И АЗ.ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА СЪМ ПОРЕДНАТА БУДАЛА……….сега си мисля дали не може да им се прати някакъв вирус по хубав нали сме гении в тази област че да им се срине системата…………………. май това не е много прилично , но си го заслужават.на мен ми направи впечетление че логото им беше прикачено и това ме учуди но все пак не обърнах внимание.сега ще го копирам всичко това и ще го пратя на ‘бтв-репортерите’ че да направят някоя новина…………………. хахаххахахахааххаа.останете си със здраве и си харчете печалбата… хахахаха……ако ви трябва помощ аз ще ви помогна.хайде успех и внимавайте на какво се връзвате това също и за мен се отнася.

  • Мария wrote on 29 юни, 2009, 14:33

    Здравейте, понеже и аз получих такова писмо, реших да го предоставя като инфо, защото не е честно да се оставяме да бъдем подведени и ограбени.Ето го и моето :

    Подател:
    До: unlisted-recipients:; (no To-header on input)
    Относно: Уведомление за електронна поща
    Дата: Неделя, 2009, Юни 28 17:28:08 EEST

    Ref: PO0947AUS
    Опаковка: 3940 – 29482-94
    Спечелване не:, DO394/842

    Уважаеми Получател, 28/06/2009
    Имаме удоволствието да Ви информирам, че вашият имейл адрес спечели
    през 2009 г. US $ 400,000.00 Австралийски международна лотария “Е-поща
    Draw, който е изцяло на базата на електронни подбор на победителите с
    техните имейл адреси.

    Това е лотария, организирана от нови Java-базиран софтуер в Австралия
    на S ООД лотарията, и под егидата на правителствата на Австралия,
    особено в офиса на президента.

    Моля свържете се с Вашия регионален представител претенции за повече
    информация за тази програма: –

    Ian Форбс
    ianforbes73@yahoo.com
    Телефон: +447035931275

    С най-добри пожелания.
    Дора Кембъл

    © 2009 австралийски Тото. Всички права запазени

    Надявам се и аз да съм била полезна с инфото си. Пазете се от такива измамници. Успех на всички и дано всеки един от нас има достатъчно късмет в живота си за да изпита радостта от подобна печалба, но реална.

  • nadin33 wrote on 2 юли, 2009, 21:51

    и аз получих такова писмо.няма ли къде да се съобщи на съответните органи

  • Ивчо wrote on 3 юли, 2009, 9:31

    Много са изобретателни мошенниците!
    Браво на тях!
    Дано ДАНС се заемат с тоя вид измама и за спипат злосторниците!

  • Ели Димитрова wrote on 3 юли, 2009, 10:35

    И аз получих днес 03.07.2009
    COOL STREET
    PAULGREENVULLE Ax34587
    Австралия.
    Ref: 435062725
    Партида: 7050490902/189
    Спечелване No: G B8101/LPRC

    Признавам, че се отднесох с голяма доза подозрителност, въпреки че ми искаше да е вярно. Цялото това послание е толкова бутафорно, че всеки уважаваш себе си човек, колкото и в трудно финансово положение е, би направил проучване за какво става въпрос преди да предприеме нещо. Аз направих това и се убедих че всичко е една подигравка с хората.
    Важно е да не се връзвате на такъв тип послания!

  • agi wrote on 5 юли, 2009, 15:59

    ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ LONDON АД.
    Ref: 475061725
    Партида: 7056490902/18
    Спечелване No: GB8701/LPRC
    Ч=D 0СТИТО

    Уважаеми Господине / Госпожо
    В Лъки Победител

    Ние сме щастливи да ви съобщим на вашия награда пуснати на 3 юли. 2009 от 02TELECOMMUNICATIONS .. Международна Email адрес Draw. Което е изцяло основан на електронен подбор на победителите използвайки тяхнB 0та Email Address.Your брой е приложен към билета номер; 47061725 07056490902, сериен номер 7741137002 Тази партида привлича късмет номера, както следва 5-13-33-37-4 2bonus номер 17, който впоследствие спечели Email Адрес изготвя в категорията Б. Вие тук са одобрени еднократно заплащане на GBP450, 000,00 паунда… (и т.н.)

    Поредната глупост!

  • Росица wrote on 6 юли, 2009, 13:34

    Ох, и аз получих такова писмо и бях толкова щастлива, че даже ми се прииска да напусна работа и да си харча на воля печалбата. И моето е от 3 юли. Няма ли шанс да е истина?
    :-(

  • popieta wrote on 6 юли, 2009, 19:29

    И аз съм сред “спечелилите”:

    Ref: WO0947AUS
    Опаковка: 9840 – 29482-94
    Спечелване не:, HO394/842
    05/07/2009
    Уважаеми Получател,
    Имаме удоволствието да Ви информирам, че вашият имейл адрес спечели $ 500,000.00 USD (петстотин хиляди долари САЩ, през 2009 австралийски международна лотария “Е-поща
    Draw, която се основава изцяло на електронен подбор на победителите с техните имейл адреси… и т.н.

  • petoshoka1 wrote on 10 юли, 2009, 11:23

    I az poluchih dnes, tova sa tipichni moshenitsi, zaslujavat da gi zatvoriat za tezi deania.
    Hora nese lujete

  • Дани wrote on 13 юли, 2009, 0:51

    Аз също получих това писмо на 07.07.2009г и въпреки,че видимо си личеше,че е измама реших да пиша от чисто любопитсво какво ще следва след това но като чета този сайт може би не е трябвало да експерементирам защото може да има последствия .Въпросът ми е как може да злоопотребят с данните които сме им предоставили защото само с тази непълна информация която искат аз поне смятах,че не могат да я използват ако някой знае нещо нека да пише.Благодарност към човека направил този сайт това все пак е начин да се преборим с измамите.

  • Лора wrote on 13 юли, 2009, 17:08

    И аз получих такова, но и за секунда не се замислих, че може да е вярно.Пуснах веднага в гугъл и какво да видя, много жаби в кюпа :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ето и моето.

    Ref: 575061725
    Партида: 8056490902/188
    Тото тип: Мега Милион
    Печелившият номер: 1 2 26 30 40 21

    Скъпи победител,

    Цялата австралийската национална лотария организация се чувстват щастливи
    да ви информирам, че Вашата електронна поща , спечели наградата на пари
    петстотин хиляди щатски долара ($ 500,000) в
    2009 награда за насърчаване на организацията Webmaster Инк.

    Моля, имайте предвид, че вашият късмет печели номер попада в нашите европейски
    Книжка представителен офис в Обединеното кралство, както е посочено в
    купон. С оглед на това, вашите $ 500,000.00 е бъдат пуснати за вас
    от някой от нашите офиси плащане в Африка.

    За да получат своята награда на пари, моля свържете се с доверен агент
    Баристър Фидел Colince чрез е-мейл със следната информация:
    Информация за контакти:

    Име: баристър Фидел Colince
    Е-мейл: customercare.claimsunit.09 @ gmail.com
    E-mail: australianlotteryawardinc@yahoo.co.uk
    Телефон: +447035980688

    Цитат вашите пари в брой кредитна входящия номер ILP / ОО 46704/09, както и на информацията по-долу, за лесна комуникация.

    Пълно име:
    Пол:
    Възраст:
    Адрес за контакти:
    Националност:
    Професия:
    Телефонен номер:
    Държава на пребиваване:

    За да получат своята награда на пари, моля свържете се с доверен агент
    Баристър Фидел Colince чрез е-мейл със следната информация:

    Име: баристър Фидел Colince
    Е-мейл: customercare.claimsunit.09 @ gmail.com
    E-mail: australianlotteryawardinc@yahoo.co.uk
    Телефон: +447035980688

    С най-добри пожел ния,
    Адам Роуз (г-жа)

    НАРУШЕНИЕ НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЧАСТ НА победителите ЩЕ ДОВЕДЕ ДО дисквалифицирана

  • ganka wrote on 14 юли, 2009, 17:50

    Аз също, ама не сам сигурна – маи е уловка. Бихте ли ми отговорили ето и емеила jordanka_89@abv.bg
    До: auslottar4
    Относно:
    Дата: Вторник, 2009, Юли 7 09:16:52 EEST
    Ref: WO0947AUS
    Опаковка: 9840 – 29482-94
    Спечелване не:, HO394/842
    07/07/2009
    Уважаеми Получател,
    Имаме удоволствието да Ви информирам, че вашият имейл адрес спечели $ 500,000.00 USD (петстотин хиляди долари САЩ, през 2009 австралийски международна лотария “Е-поща
    Draw, която се основава изцяло на електронен подбор на победителите с
    техните имейл адреси.
    Това е лотария, организирана от нови Java-базиран софтуер в Австралия
    S OO4 от лотарията, и под егидата на правителствата на Австралия,
    особено в офиса на президента.
    Моля свържете се с Вашия регионален представител за повече претенции
    информация за тази програма: –
    Бенсън Milton
    bensonmilton4@yahoo.com
    Телефон: +447035901259
    С най-добри пожелания.
    Дора Кембъл
    2009 австралийски Тото. Всички права запазени

  • valios wrote on 15 юли, 2009, 11:31

    То и аз съм поредният шаран. Получих и сертификат. А някой друг има ли?

  • Красимира wrote on 15 юли, 2009, 20:46

    о Боже накъде върви този свят!!! Невероятно е как успяват, но го правят. И аз получих подобно съобщение и започнах да човъркам из нета да видя каква ли е тази печалба? Уви няма никаква печалба добре че се поразрових из нета и не се хванах…:) еееее отиде ни шанса да станем милионери за 650 лири :) звучеше примамливо и то доста ама де да беше истина …
    Май и аз ще взема да се хвана с този бизнес – изглежда единствения начин да стане човек милионер:))) Дано никой не се хване на въдицата им.
    Съвземете се хора ние не сме риби за да им се хванем така че им покажете играта…)))

  • borqna wrote on 17 юли, 2009, 4:34

    И аз получих такова писмо, но не съм звъняла, защото си личи, че това са измами.

  • Curly Power wrote on 17 юли, 2009, 12:11

    Деле тея “пенделсони” наистина ли си мислят, че токутака ше им пратя пари! Много зле, замислена нет измама, хора сардечно ви съветвам да се самообразовате, не само в банковите преводи но и по превеждането на родния ни език! Аматьори. . .

  • Havana-Kyba wrote on 17 юли, 2009, 22:51

    Мушеници мръсни ,гадни мръсни долни на 8.07,09 в една прекрасна вечер получих и аз едно собщенийце с текст в него:
    Скъпи победител,
    Това е да Ви информирам, че с нашия офис, както на регионалния координатор на австралийския лотарията zoned под Лондон Обединеното кралство клон е бил надлежно уведомен за вашата печеливша.
    Аз съм г-н Бенсън Milton на доверен агент, възложени на вашия случай. Бих искал да ви поздравя за вашата победа; вие сте късметлия лице да спечели този петстотин хиляди щатски долара ($ 500,000.00 USD). (…)
    Вие сте длъжни да предаде следната информация, за да обработи спечели сертификат, който ще улесни освобождаването на Вашите $ 500,000.00 USD за вас.
    Име ……………………………….
    Адрес …………………………..
    Държава ………………………….
    Дата на brith …………………..
    Секс ………………………………
    Размер спечели …………………
    Професиите …………………..
    Мобилен телефонен номер …………….
    Домашен телефон номер …………
    Факс номер …………………..
    Г-н Бенсън Милтън (Ksj)
    +447035901259

    В тази прекрасна вечер на 08.07.09 изобщо не повярвах на глупостите но така обедително беше написано и превода си личеше 4е е превеждан от компютърен преводач но има и нещо друго какво правят уж както се представят че са от Лондон какво праят в българският саит-www.abv.BG нещо де пратих си данните и ми писаха в коя банка трябва да си изтегля парите.

    ATTENTION: DIMITROVA PAVLOV,
    Be informed that this bank have received from your Claims Office your Application Form for Payment and your winning file as well. Therefore we have commenced the processing for the payment of $500,000.00 ,which is your entitled sum.
    The transfer will be based on the information provided in your Application form and everything must go in accordance with the ethics and policies of our banking regulation.
    BANK TRANSFER STATEMENT
    ***INPUT MESSAGE TYPE: Customer Transfer
    ***ORDERING CUSTOMER: Aus Lottery Inc.
    ***TRANSACTION REFERENCE NO: 105B0439401
    ***AMOUNT WON: $500,000.00
    ***CURRENCY CODE: Dollars($)
    You are required to send to us the following information to enable us start processing the transfer of your Winning fund Immediately.
    Therefore you are required to get back to us on the receipt of this email/document so that we can proceed with the processing for your transfer. You are also required to provide any one of the following document for the final processing for your transfer.
    1) A SCAN COPY OF YOUR PASSPORT
    2) A SCAN COPY OF YOUR DRIVER’S LICENSE
    3) A SCAN COPY OF ANY IDENTIFICATION CARD.
    We will start the transfer as soon as we have received one of those requirements listed above.
    Your urgent response will be highly appreciated.
    YOUR SINCERELY,
    Mr. Goodluck Jonathan.
    General Manager
    Nat West Bank plc.
    INTERNATIONAL REMITTANCE DEPARTMENT.

    Като ми написаха да пратя копие от личната ми карта тогаз вече се осъзнах чe са мушенници МОЛЯ ВИ ХОРА НЕ ПРАЩАЙТЕ КОПИЕ ОТ ЛИЧНАТА СИ КАРТА вие знаете ли че с тези данни ще изтеглят пари от некоя банка и после такава сума пари ще тябва да изплащате че предварително ще ви закопат в земята
    има и нещо друго интересно ми стана защо пък и шофиорска книжка ще ти искат ми то и ясно затова подобре когато получите такова писанце първо да потърсите информацийка за него както и за измисленият герой в нащо писмо bensonmilton4@yahoo.com сега се зачетох в статията Керъл Сладки От Куул Стрийт и се сещам че като си направих имейла след 18-19 седмицr получих пак такова писмо а сега на 08,07,09 съвсем бях забравила за онова писмо. от писанцето на бенчо пишеше да се свържа с лицето мениджъра на банката Goodluck Джонатан – още един измислен герой, чудно че се казва Добър Късмет :D :D :D телефонът кадето го дават +447045746292 както казват в статята е истински, но колко много пари завърта този броячец… да, това са хората гадни,подли. ДАЙ ДА ВЗЕМАМЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА? ДА ДА СЕ ИЗГАВРИМ С ТЯХ! ТАКИВА ХОРА ИМА В БЪЛГАРИЯ…

  • rumen wrote on 18 юли, 2009, 13:21

    И аз получих такова писмо, жена ми много се зарадва. Направих всичко, което ми каза и когато дойде ред да си дам банковата сметка и копие от личната карта, им писах да ми пратят 500 паунда, за да си отворя банкова сметка и сега чакам да ми пратят парите. Но знам, че ме лъжат и няма да ми пратят нищо.

  • ralito wrote on 19 юли, 2009, 11:38

    Хора, хора тъй се зарадвах! :)
    ама вие убихте надеждите ми :) :)

  • ilian wrote on 19 юли, 2009, 14:35

    Дайте да го направим публично достояние до най-гледаните тв програми като “Господари на ефира” и “Би Ти Ви репортерите”, за да предпазим родината си, скъпи сънародници! В момента съм на гурбет в Испания без семейството си, но дори оттук ще се свържа с “Би Ти Ви” и “Нова телевизия” и ще им изясня картинката. Благодаря Ви предварително за оказаното съдействие!

  • zlatnaluna wrote on 19 юли, 2009, 23:44

    Днес и аз помечтах за малко , но само за малко докато не пуснах номера в гугала :( ,а така ми се искаше да е истина …Ето това получих аз и се усъмних ,че ще ми дават толкова пари а не са направили свестен превод.

    Подател: CONGRATULATIONS!!! добави в адреси
    До: undisclosed-recipients:;
    Относно: Поздравлен Вашият е-мейл адрес е станал победител на (? 500,000.00).
    Дата: Събота, 2009, Юли 18 18:32:06 EEST

    COOL STREET
    PAULGREENVULLE Ax34587,
    Австралия.
    Ref: 435062725
    Партида: 7050490902/189
    Не печеля: GB8101/LPRC

    Поздравления!
    Уважаеми Господине / Госпожо,

    Ние сме щастливи да ви съобщим на вашата награда съобщение в деB Dя на Австро Алиан Тото включена програма. Това е бонус за насърчаване на Тото в Австралия, която е изцяло на базата на електронни подбор на победителите с техните адреси за електронна поща формата някои сайт.

    Вашият е-мейл адрес е прикрепен към билет номер; 4700172507056490102 сериен номер 7741134002 тази партида обръща към късмет номера, както следва 5-13-33-37-42 бонус number17, кой о впоследствие спечели Тото във втората категория.

    0A хектара вас вече са одобрени да заплати еднократно ? 500,000.00 (петстотин хиляди Големите британски лири) в брой… и т.н.
    Ваш е aithfully,
    Керъл Сладки

    ЩЕ СЕ ОБАДЯ НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА И НА…АБЕ НА ВСИЧКИ МЕДИИ ВСЕ ОТ НЯКЪДЕ ЩЕ ПРОЯВЯТ ИНТЕРЕС .

  • Боби wrote on 24 юли, 2009, 23:38

    И аз получих как се зарадвах леле ама ето го и мойто
    Ref: PO0947AUS
    Опаковка: 3940 – 29482-94
    Спечелване не:, DO394/842

    Уважаеми Получател, 17/07/2009
    Имаме удоволствието да Ви информирам, че вашият имейл адрес спечели
    през 2009 г. US $ 400,000.00 Австралийски международна лотария “Е-поща… и т.н.
    Ian Forbes
    ianforbes73@yahoo.com
    Телефон: +447035931275
    С най-добри пожелания.
    Дора Кембъл

  • Hrisi wrote on 28 юли, 2009, 13:00

    просто нямам думи и на мен ми се искаше да е истина , макар че ми се случва за 2 ри път с подобни лотарии
    За да получат своята награда на пари, моля свържете се с доверен агент
    Баристър Фидел Colince чрез е-мейл със следната информация:
    Информация за контакти:

    Име: баристър Фидел Colince
    Е-мейл: customercare.claimsunit.09 @ gmail.com
    E-mail: australianlotteryawardinc@yahoo.co.uk
    ТелефEн: +447035980688

  • Havana-Kyba wrote on 30 юли, 2009, 23:26

    http://vbox7.com/play:dc485b45 :D http://vbox7.com/play:8c6e6e82 и ги гледайте в господари на ефира :D :D :D

  • Дамянови wrote on 4 август, 2009, 1:11

    Здравейте.И ние получих ме такова писмо относно печалба в Австралия много се зарадвах ме но всичкото това което бяха написа ли де да беше реалност ала уви???????Не се вързвайте според мен всичко е менте първо печелиш 500.000 лири но след това трябва да плащащ комисиони.Прочетох в интернет за тази лотария оказа се че е пълна простотия не се вързвайте.

  • Ginka wrote on 6 август, 2009, 16:57

    И аз получих такова писмо на 15,08,2009 г. Не съм отговаряла , защото е много хубаво за да е вярно.

  • July wrote on 10 август, 2009, 11:52

    Уважаеми приятели,
    благодаря че сте написали информация относно тези мошеници. И аз получих такова писмо и разбира се в първият момент си помечтах, след което почнах да търся инфо в интернет и попаднах на вас. Знаех че е прекалено хубаво, за да е истина, но все пак при тази криза наистина си позволих да помечтая. Подкрепям мнението че трябва да информираме медиите, за да може повече хора да са запознати и да не се поддават на тези измами.

  • Sofia wrote on 10 август, 2009, 16:36

    Здравейте, май сме много подлъганите.Аз намерих на 9.08.09.писмото в пощата си.Малко си помечтах да е истина,но не се хванах и за това попаднах на този сайт.Май за много глупави ни имат.Дали няма начин да подведем някого под отговорност за измама,да си плати за подигравката?Ще се опитам да дам на някоя телевизия тази информация,защото има хора лековерни и ще пострадат.

  • николова wrote on 14 август, 2009, 17:41

    АЗ СЪЩО ПОЛУЧИХ ТАКЪВ Е-mail и даже ми се обадиха по телефона да преведа парите по бързо – 410 долара.

  • Валя wrote on 27 август, 2009, 16:06

    днес и аз получих подобно писмо,

    Ref: PO0947AUS
    Опаковка: 3940 – 29482-94
    Спечелване не:, DO394/842

    Уважаеми Получател, 26/08/2009
    Имаме удоволствието да Ви информирам, че
    вашият имейл адрес спечели
    през 2009 г. US $ 400,000.00 Австралийски
    международна лотария “Е-поща
    Draw, който е изцяло на базата на
    електронни подбор на победителите с
    техните имейл адреси.

    Това е лотария, организирана от нови
    Java-базиран софтуер в Австралия
    на S ОО4 лотарията, и под егидD0та на
    правителствата на Австралия,
    особено в офиса на президента.

    Моля свържете се с Вашия регионален
    представител претенции за повече
    информация за тази програма: –

    Ian Forbes
    ianforbes73@yahoo.com
    Телефон: +447035931275

    С най-добри пожелания.
    Mrs Angelina Marcus

    © 2009 австралийски Тото. Всички правазапазени

    Наистина в началото за момент се зарадвах, но като се разрових из интернет попаднах на тези коментари и се убедих, че това е поредната измама.

  • KRAS wrote on 12 септември, 2009, 16:40

    ETO ME I MEN PREDLAGAM DA SE DADE POPULQRNOST NA TAZI IZMAMA IMA HORA KADETO SE VRZVAT DAITE DA SIGNALIZIRAME E MEDIIITE

  • георги wrote on 14 септември, 2009, 18:23

    оооооооооо,а пък на мен даже ми изпратиха и формуляри като прикрепени файлове,ама за кинти нищо не ми пишат, вий добре в лондон а мен ма пратиха в фулам щастливият Джонатан,

  • Ланна wrote on 16 септември, 2009, 15:50

    Здравейте, Аз също получих “печелившото писмо” – всъщност са 2,тъи като отговорих на първото да ми дадат повече информация.Първото уведомително писмо беше от Mary Andersone , след което получих почти веднага обяснително писмо от Ian Forbes. И така,ето го 1-вото писмо: ” Ref: PO0947AUS
    Опаковка: 3940 – 29482-94
    Спечелване не:, DO394/842

    Уважаеми Получател, 13/09/2009
    Имаме удоволствието да Ви информирам, че
    вашият имейл адрес спечели
    през 2009 г. US $ 400,000.00 Австралийски
    международна лотария “Е-поща
    Draw, който е изцяло на базата на
    електронни подбор на победителите с
    техните имейл адреси.

    Това е лотария, организирана от нови
    Java-базиран софтуер в Австралия
    на S ОО4 лотарията, и под егидD0та на
    правителствата на Австралия,
    особено в офиса на президента.

    Моля свържете се с Вашия регионален
    представител претенции за повече
    информация за тази програма: –

    Ian Forbes
    ianforbes73@yahoo.com
    Телефон: +447035931275

    С най-добри пожелания.
    Mrs Mary Andersone

    © 2009 австралийски Тото. Всички правазапазени ”

    Ето и второто обяснително писмо: ” 82 Wigmore St London,
    United Kingdom
    (Registration Z720633X).

    Good day,
    Sorry for the delay. We have been expecting your correspondence.
    I have just confirmed your e-mail and winning information from our Coordinator,
    and all correspond to the ticket to the Prize.
    I wish to congratulate you on your victory; you are a lucky person to
    have won this Four Hundred Thousand US Dollars.
    Your email address was amongst those chosen during the promo program from
    our new Java-based software that randomly selects email addresses from
    the web from which winners are selected. You may be surprised that you
    received the Notification without applying for our lottery promo. Know
    that the Office of the President of Australia, are full sponsors of
    this Program, as Promotion and also the social welfare to the masses.
    The lottery was conducted electronically by a newly designed promo
    program, from our Java-based software Machine that withdraws over
    800,000 email addresses from all Continents in the World and randomly
    selects 1 email addresses from over 800,000 in the web as a winner of
    the Draw.
    You are required to forward the following details to help process your
    Claims registration, which will facilitate the release of your prize
    to you. Make sure all information is correct and to the best of your
    knowledge to avoid loosing your prize.
    *******************************************************
    Name.:
    Surname.:
    Sex:
    Date of Birth:
    Marital status:
    Nationality:
    Religion:
    Occupation:
    Address :
    State / Province.:
    Postcode.:
    Mobile No.:
    Company Phone:
    Fax:
    E-mail address.:
    *******************************************************
    Return the necessary information as soon as possible.

    Regards,
    MR. Ian Forbes
    (Claims Agent) ” . Повече въобще не съм писала
    - отдалече си личи,че това си е чиста измама . Внимавайте къде и на кого си предоставяте лични данни – може да ви излезе прескъпо….

  • iva wrote on 20 септември, 2009, 20:29

    здр, мъжа ми също получи подобно писмо, на което се зарадвах толкова мн, че чак и замечтах… но уви, понеже съм мн мнителна, порових в нета и попаднах на всичките ваши коментари, попарени надежди и прерязани крила…. благодаря, че сте се сетили и сте дали гласност, че да не страда бедния ни народец. нека има повече будни българи, като вас !!!

  • krasimir wrote on 20 септември, 2009, 23:12

    Австралийската международна лотария програма
    Ниво 1351 William Street,
    Уест Мелбърн, Виктория,
    Австралия 3003.

    Уважаеми Дами и Господа

    ! ЧЕСТИТО!
    Ние сме щастливи да ви съобщим, че мейл адреса си спечели ? 500,000.00 (петстотин хиляди Големите британски лири) за месец август, което е организирано от австралийската лотария за насърчаване 2009!.

    Нашите победители са избрани чрез електронен Balloting система, без победител applying.We са ви поздрави за това, че един от хората, избрани за това второ произволни за 2009 година.

    Това са твоите Печеливши идентификационен номер ……

    Етикетен номер …….. 4610183618266490202
    Тото броя ……….. 5-14-35-36-43
    Сериен номер 8852144102 ………..
    Бонус номер …………. 17

    Как да получат своята награда, просто се свържете с нашия агент доверие,

    Г-н Джонсън Дюк.
    E-Mail: johnsonduke38@gmail.com
    Телефон: +447045746292

    Се свърже с него от понеделник до петък чрез попълване на формуляра по-долу и да го изпратите на него да подаде за вашия иск.

    Пълно име ……………
    Националност …………..
    Страна на произход …………
    Дата на раждане ……………
    Секс …………….
    Занимание ………….
    Важни номера …………
    Етикетен номер ………..
    Тото брой ……….
    Сериен номер ………
    Бонус брой ……….

    Забележка: Вие сте силно препоръчва да запази всичките си печелившите числа поверителна, докато спечели награда е била да ви изпрати за да се избегне двойното претендира от всяко нежелано лице.

    Вашият адрес печели.

    Честито още веднъж!!

    С уважение,
    Г-жа Карол Сладки,
    Финансов директор.

    ето това получих и аз доста печеливши сме от нашата Бг като гледам

  • Lidia wrote on 15 октомври, 2009, 11:33

    НОВА БУЛКА, НОВ КЪСМЕТ! И Тексас се е включил в международната програма за забогатяване на балъците. Това го получих вчера:

    TEXAS международна лотария

    Реф. Брой: 639/898/007

    Партиден номер: 430456543-DD23

    Уважаеми Дами и Господа,

    Имаме удоволствието да ви информира за резултатите от лотарията
    Международни програми, проведена на 13RD октомври 2009 година. Вашият
    имейл адрес с номера на билета 55676546546-2343 със сериен номер
    7645-543 обърна късмет номера 9-43-76-43-31-75, която впоследствие
    спечели в категория 1, трябва да са одобрени за плащане на едDократна
    сума от US $ 800,000.00 (осем от хиляди долара)

    Моля свържете се с ДР. ДАВИД JACOBS на Този е-мейл адрес
    (drdavidjacobs74@yahoo.com), веднага след като се появи това mail.Do да
    му телефон и факс информация, възраст, народност и професиите, така че
    той подал иск във вашата награда.

    С най-добри пожелания,
    Г-н Дейвид Смит
    Лотария Координатор

  • даниела wrote on 23 октомври, 2009, 19:31

    Уви,и аз получих.Жалко, че е измама :(

    Congratulations your email won US $ 800,000.00
    Reference number: 435062725
    Lot no 7050470902/189
    no winner: GB8101/LPRC

    We are pleased to inform you of your reward which is
    Today, from the Australian International Lottery
    programme.You were approved in a total amount of $ 800,000.00 USD in cash,
    credit records MPL / TV 47509 / 09
    HOW YOU Statement PRIZE: Simply contact our trusted agent;
    Barrister Ibrahim Alhawari the image for your claim, send your winning
    information that contains your reference, batch number wins
    and phone number for him via e-mail address. email:
    (цензуриран от админ :))
    Congratulations again to win!
    Best Regards (coordinator).

  • димитър wrote on 20 ноември, 2009, 12:21

    и аз получих такова писмо Уважаеми дами и господа,

    Имаме удоволствието да ви информира за резултатите от програмите лотария Международната проведе на 28 октомври 2009. Твоя
    имейл адрес с номера на билета 55676546546-2343 със сериен номер 7645-543 обърна късмет номера 9-43-76-43-31-75, която впоследствие
    спечели в клас 1 трябва да бъдат одобрени за плащане на еднократна сума от US $ 800,000.00 (осем хиляди долара)

    Моля свържете се с DR.DAVID.J.JACOBS Този е-мейл адрес (drdavidjacobs74@yahoo.com), веднага след като тя изглежда поща вашия телефон и информация, факс, възраст, националност и професия, така че той подава иск си награда.

    С най-добри пожелания,
    Г-н Дейвид Смит
    Лотария Координатор

    нямали кои да ги хване тия мошеници

  • Веселка wrote on 2 декември, 2009, 16:02

    Здравейте ,
    и аз получих такова писмо да е жив и здрав който е написал тази тема в интернет пространството прилагам и моето писмо :
    ЮЖНА AUSTRALIAN лотарията Inc,
    St James и “Пикадили” STREET,
    208 Piccadilly London WIA 2 DG
    Обединеното кралство.
    30/11/2009

    Уважаеми Дами и Господа,

    Имаме удоволствието да Ви съобщим, че вашата електронна поща току що спечели един милион петстотин хиляди щатски долара (1,500,000.00) в брой кредитна Реф досие ILP / ТВ 47509/02 в австралийската Международната организирана лотария програмиран, изцяло базирана на електронен подбор на Победителите използват техните имейл адреси, от някой сайт.

    Моля свържете се с нашия офис плащане с информацията по-долу за по-нататъшно плащане, цитирам Ваша информация, продажба на билети номер; 17212, сериен номер, 7741137002 Ref: 475061725, Партида: 7056490902/188, както и пълното си име, адрес и телефонен номер за помощ намерете вашия файл лесно.

    ИМЕ НА АГЕНТ: Johnson ДЮК
    EMAIL: johnsonduke40@gmail.com
    Телефон: 4470359 83924

    Честито още веднъж на печалбата си!

    С най-добри пожелания,
    Г-жа Джули Ван Ханс
    (Заместник-президентът).

  • zdravko wrote on 7 декември, 2009, 21:29

    zdrawejte
    az sashto dnes poluchih podobno pismo i za malko da se hwana
    dobre che syprugata mi izlezna po umna ot men
    vse pak e banow inspektor

    ЮЖНА AUSTRALIAN лотарията Inc,
    St James и “Пикадили” STREET,
    208 Piccadilly London WIA 2 DG
    Обединеното кралство.
    30/11/2009

    Уважаеми Дами и Господа,

    Имаме удоволствието да Ви съобщим, че вашата електронна поща току що спечели един милион петстотин хиляди щатски долара (1,500,000.00) в брой кредитна Реф досие ILP / ТВ 47509/02 в австралийската Международната организирана лотария програмиран, изцяло базирана на електронен подбор на Победителите използват техните имейл адреси, от някой сайт.

    Моля свържете се с нашия офис плащане с информацията по-долу за по-нататъшно плащане, цитирам Ваша информация, продажба на билети номер; 17212, сериен номер, 7741137002 Ref: 475061725, Партида: 7056490902/188, както и пълното си име, адрес и телефонен номер за помощ намерете вашия файл лесно.

    ИМЕ НА АГЕНТ: Johnson ДЮК
    EMAIL: johnsonduke40@gmail.com
    Телефон: 4470359 83924

    Честито още веднъж на печалбата си!

    С най-добри пожелания,
    Г-жа Джули Ван Ханс
    (Заместник-президентът).

  • veronika wrote on 10 януари, 2010, 16:24

    здравейте драги милионери.днес и аз влязох в клуба на богатите с 500.ооо английски лири от Лондонската лотария.писмото е точно копие на вашите затова не го цитирам.доста се посмях защото измамата си личи доста добре.имам една такава мисъл да изпратим тези адреси на българските хакери а те си знаят работата така ще им пръснат сървъра,че дълго ще го въстановяват.лично аз ще го публикувам в в техните сайтове.

  • Милена wrote on 10 февруари, 2010, 15:09

    Здравейте,колко се прецаках.Изпратиха ми подобни съобщение.Искаха ми банковата сметка и аз от невнимание взех та си я дадох.Незнам какво да правя. Искат ми още лична информация,но не мисля да я давам.Страх ме е да не ми вземат парите от картата,не че са много.50,100 лева.

  • Милена wrote on 10 февруари, 2010, 15:11

    Искам да ви задам 1 въпрос;Какво може да се случи аз съм Милена от по горната история.

    Здравейте,колко се прецаках.Изпратиха ми подобни съобщение.Искаха ми банковата сметка и аз от невнимание взех та си я дадох.Незнам какво да правя. Искат ми още лична информация,но не мисля да я давам.Страх ме е да не ми вземат парите от картата,не че са много.50,100 лева.

  • admin wrote on 10 февруари, 2010, 17:47

    Да се надяваме, че нищо няма да се случи. От историята Ви има една полза – ще е за урок на самата Вас, а и на другите, които я прочетат.

  • Ани wrote on 4 март, 2010, 13:09

    Здравейте,
    И аз в продължение на 2-3 дни получавам имейли и, забележете, “печеля” 2 млн и 550 хил брит.лири! За превода обаче ми искат вноски от суми от 125 до 150 британски лири! Хе-хе, вързах се, дадох си имената, но като се поразходих из интернет, на доста пострадали хорица се натъкнах!!! Внимавайте, хора!!! Не се заблуждавайте – това е една поредна лъжа, с която някой печели за сметка на нашето доверие и безпаричие!!
    Ето и адреса, от който получих въпросната “печалба”: firstdirectbk@msn.com и телефоните, които ми предоставят да се обадя: +447011128413, +447024071393, +447024071399

  • kristina wrote on 13 април, 2010, 16:08

    Аз днес получих същото писмо.Отидох в моята банка да разпитам. От там ми казаха, че е 99,9% измама. Но лошото е, че се подлъгах и си изпратих копие на личната карта. Дано това да не ми струва нищо. Нормално е човек да се подлъже! След като прочетох вашите коментари, всякакво съмнение се разсея.

  • temel69 wrote on 27 април, 2010, 12:07

    Здравейте, аз също получих подобно съобщение на 30.03.2010 , давам Ви отдолу началото на превода. Надявам се да няма измамени “милионери”:))))))))))))))))))))

    Пакет: 8056490902 / 188
    Печелившите числа 1 2 26 30 40 21
    НАГРАДА ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ: Окончателен ИНФОРМАЦИЯ
    На вниманието на: победител,
    Имаме удоволствието да Ви информирам за Австралия Международната лотария резултат програми проведе на 2-ри март, 2010 от австралийската програма Международната лотария “. , Който е изцяло базиран на електронна селекция на победители използват електронна поща addresses.Your име е бил прикрепен към билет номер; 6750617259356460902 сериен номер 67749137002. Тази партида привлича късмет номера, както следва 2-9-23-35-46 бонус номер 14, който впоследствие спечели от лотарията във втората категория. Вие сте тук, като са били одобрени еднократно заплащане на сума US $ 500,000.00 (петстотин хиляди Съединените членка долара) в брой, кредитни файл код: ILP / ТВ 46704/03 от общата парична награда сред общо осем щастливи победители в тази категория. (…) и т.н.
    КАК да получат своята награда:
    Просто се обърнете към нашите претенции агент
    MR Бенсън Милтън
    E-MAIL: mrbensonmilton09@live.com
    australian.claims.office099 @ gmail.com
    Тел: 447045710774
    Също така, трябва да даде подробности относно следните данни, за да намерите файл лесно.
    Името на ……………………………….
    Адрес …………………………..
    Държава ………………………….
    Дата на раждане …………………..
    Пол ………………………………
    Сума спечели …………………
    Професия …………………..
    Мобилен телефон ……….
    Начало телефонен номер ……
    Факс номер …………………..
    От съображения за сигурност
    ние съвет всички победители да съхраняват тази информация поверителна от обществото, докато искането ви да се обработва и вашата награда е била освободена за вас, а също и на обществеността. Това е част от нашата сигурност протокол за избягване на двойното претендира и неоправдано да се възползват от тази програма от не-участник или неофициални персонал.
    Забележка: Всички печалби ТРЯБВА да се иска преди 20 юни, 2010 г: в противен случай всички средства ще бъдат forfited.
    Поздравления още веднъж за вашата печеливша!
    Най-добри пожелания
    ROSE Адамс (MRS)
    (Лотария координатор)
    МОЛЯ НЕ отговорете на този имейл.
    Свържете се с Вашия ВЗЕМАНИЯТА агент:
    MR Бенсън Милтън
    mrbensonmilton09@live.com
    australian.claims.office099 @ gmail.com
    Тел: 447045710774
    Всяко нарушение на поверителност от страна на ще доведе до дисквалифициране

  • стефан wrote on 23 май, 2010, 16:50

    Здравейте, аз също получих такова писмо но бях играл онлайн в лотарията. Спечелих 500 000.00 британски лири. Но ми ги преведоха без даплащам нищо. Понеже банковата сметката коята дадох беше в бг.левове парите влязохо в сметката в български левове по курса за деня. В банката служителката се беше шашнала. Наложи се да ми пратят докумет за произхода на парите , защото после ми задаваха разни въпроси. Да знаете големите трансфери и преводи се следят. Наложи се да им пратя адрес само адрес да ми изпратят документ за произхода на парите.

  • vani wrote on 27 май, 2010, 0:45

    Xa i az se vurzax iako, i izpratix ime, profesia, i t.n bez li4na karta, ne sa mi iskali pari. Stra6ni mo6enici, no ako biaxa mi poiskali i 1 dolar nema6e da go izpratia, 6te vi pi6a na vsi4ki sled 1-2 dni kak sa se razvili ne6tata.

  • vani wrote on 28 май, 2010, 2:06

    ЛЪЖА Е

  • Petko wrote on 8 юни, 2010, 19:09

    ГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА СЕГА!!! ПОЛУЧИХ ПИСМО ЧЕ СЪМ СПЕЧЕЛИЛ ОТ КАНАДСКАТА ЛОТАРИЯ!!!

    Уважаеми победител,
    Бихме искали да ви поздравя по и-мейл успех в нашия компютър
    Balloting. Желае да Ви информирам, че имейл адресът спечели сумата от $ 1 000 000,00 USD (Един милион долара Съединените щати). За да получат своята награда можете да се свържете с назначен вземания агент по-долу възможно най-скоро за незабавното освобождаване на печалбата си с пълния си по-долу информация.
    1) Вашето име:
    2) Адрес за контакти:
    3) Тел / Мобилен:
    4) Професия:
    5) Пол:
    6) Възраст:
    7) Националност:
    Поздравления още веднъж от всички наши служители.
    С уважение,
    Мис Алиса Патерсън

    ПОСЛЕ ДАДОХ ДАННИ И МИ ПРАТИХА, ЧЕ СА ПРАТИЛИ ТЕЗИ ДАННИ НА БАНКАТА И ТЯ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕ С МЕН

    БАНКА АД NatWest ЛОНДОН
    ВЕЧЕ БАНКАТА МИ ПИШЕ И МИ ИСКА ОТНОВО ДАННИ, ПРАЩАМ ДАННИ
    *** ИМЕ: …………………………. …..
    *** Адрес :…………………………. ………..
    *** ТЕЛЕФОН :………………… …………..
    *** Име на банката: ………………..
    *** Адрес на банката :………………….
    *** СМЕТКА :……………………
    *** SWIFT код :…………………….
    *** РЕЖИМ НА ПРЕДАВАНЕ: ……………….

    ТАКА БАНКАТА ЗАПОЧВА ДА МИ ИСКА ПАРИ:
    Ние трябва да прехвърлите награда в следващите двайсет и четири час след става чрез този процес, както е последно средствата си е уредил трансфер.

    Бъдете информирани, че си награден фонд вече е готов да се прехвърли в определен банковата си сметка. Но преди прехвърлянето може да се направи, банката е длъжна да изчистите печалбата си с IRS (Internal Revenue услуги) в предоставянето на пари акт за прането. За да направите това, вие сте длъжни да извърши изплащането на 680 паунда (шестстотин осемдесет и Големите британски лири), за да даде възможност на банката да получите на следните документи от Британската корона съд, клетвена декларация от лотарията твърдят от ваше име, както и външните плащане Одобрението на документа (FPAD) и международен обмен разрешение да се даде възможност Нац Западния бряг улесняване на незабавното освобождаване на вашия спечели награда за банковата си сметка.

    Разбивката на изискваната такса е както следва: Affidavit на Твърдение: 280 британски лири, която се заплаща в офиса на Федералната Върховния съд секретар и външният плащане за одобрение (FPAD): 120 британски лири в СЪВЕТ НА Internal Revenue Комисията за гербовия налог. Международен обмен Разрешение: 280 британски лири, което се обръща офис на Федерална Върховния съд секретаря Да се има предвид, че това е една огромна сума пари и документи по-горе ще даде банката юридически правомощия за вземане на прехвърляне на средствата си в банката предвид посочените по-долу:

    За трайност и удобство, тази такса трябва да бъдат изпратени чрез Western Union паричен превод чрез нашия намерение приемник, нашите (профил кредити). По-долу са детайли, които изискват от нас да извърши плащането.

    Получател име: Бари Мур
    Получателя Местоположение: Лондон Великобритания
    Сума за плащане: 680 паунда

    Изпрати ни сканиране копие на Western Union пари дългия трансфер за потвърждение и документация

    Забележка: Таксите не могат да бъдат приспаднати от вашата парична награда, защото канадските лотария от съображения за сигурност осигурени си награда за срочен депозит в тази банка.

    Опитайте и ни изпратете потвърждение на плащане фиш Веднага след като приключите, извършващо плащането, за да можем да бъдем сигурни на плащането. Надяваме се, разбираш ли? Благодаря за отделеното време и сътрудничество.

    Вашата спешна реакция ще бъде високо оценена.

    С уважение,
    Д-р Дейвид Corod Кани.
    Нат АД Западния бряг.
    МЕЖДУНАРОДНО превод отдел.

    АЗ ИМ ОТГОВАРЯМ, ЧЕ МОГА ДА ИМ ПРАТЯ ПОРИ СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ И МАКАР ЧЕ ДАВАТ ЗОР, ТЕ МИ ОТГОВАРЯТ:
    Получих и-мейл и съдържанието и отбелязва, веднага след като се извърши плащането, сканиране и изпращане към нас копие от Западните приплъзване съюз за парични преводи, за потвърждение и документация.
    С уважение, Д-р Дейвид

    ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ИМ ПИША!!!!!!!!!!!!

  • admin wrote on 8 юни, 2010, 20:47

    Пиши, Петко, пиши. И парите им прати след две седмици. Те от такива … като теб живеят. После седни и си чакай милиона. Като го получиш, ела пак да се похвалиш.

  • Petko wrote on 10 юни, 2010, 18:13

    НЕ МЕ РАЗБРАХТЕ АЗ СЕ БЪЗИКАМ С ТЯХ
    ДАЖЕ МИСЛЯ ДА ИМ ПРАТЯ ЕДНО КОПИЕ ОТ Western Union МЕНТЕ ДА ВИДЯ КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА

  • Petko wrote on 13 юни, 2010, 15:31

    ПИСАХА МИ НОВО ПИСМО

    Аз ви призова днес, по отношение на средствата си, защото аз искам да знам кога ще плати 680 лири на банката, така че банката може да прехвърли парите си за вас.

    Мърфи Хънт.

    От: murphyhunt.ca @ hotmail.com
    До:
    Тема: Re:
    Дата: понеделник, 7-ми Юни 2010 23:40:37 -0700

    На вниманието

    Имам контакт с банката по отношение на корекцията на името и вашето име са corrected.There не е проблем.

    С уважение,

    Мърфи Хънт

  • sisinda wrote on 18 април, 2011, 15:22

    И аз получих писмо,обаче пише че е от money gram,някаква си лотария с ядрес Ирландия,и на мене ми искат 1) Вашето име:2) Адрес за контакти:3) Тел / Мобилен:4) Професия:5) Пол:6) Възраст:7) Националност:
    птатих им ги,обаче до сега не са ми искали да превеждам някакви суми,нито пък са ми посочили телефон.Дали е измама и това????

  • живко wrote on 7 октомври, 2011, 13:12

    каквито и имейли да получавате от този тип помнете едно всичко е измама, аз получавам по 10 подобни на ден и просто ги препращам към следния адрес : spam@askem.net -това е уеб сайт организиран в защита от спам!!!

  • Aneliq wrote on 10 октомври, 2011, 17:23

    :D Zdraveitee eto i az se prisaidenih kam vas eto go i moeto milionche :)

    АКРЕДИТИРАНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛИЦЕНЗИРАН!!
    B.M.W НАЦИОНАЛЕН лотария център
    Лондон, Великобритания.

    Уведомление за спечелване:

    Поздравления!!
    Вашият имейл IP спечели обща сума от 450 000 паунда при възлагането на BMW съставят, проведена в Лондон, и излиза на Би Би Си .. съвет за щастливци, за да видят своите номера, както и категория спада в.

    http://www.bbc.co.uk/lottery

    Издаден на Събота Октомври 01-во
    Draw No.1646 печелившите числа: 04 ** 15 ** 17 ** 26 ** 37 ** 41 ** бонус ** 29

    Всички участници за този онлайн версията бяха избрани на случаен принцип от World Wide уеб сайтове, чрез система на компютъра изготви и извлечена от над 100000 съюзи, сдружения и юридическите лица, които са изброени онлайн. За да започнете искания, включително формуляр на заявление за проверка, които се очаква да попълнят и представят обратно към доверителни вашия агент веднага чрез електронна поща.

    Моля, свържете се с нашия Award / Вземания Брокер: Д-р г-жа Magrate Zuzu на данни за контакт по-долу за валидиране и обработване на премията твърдят.
    Award / Вземания Брокер: д-р г-жа Magrate Zuzu
    Е-мейл:
    magratezuzu@hotmail.com

    С подробности по-долу за обработка на исковете;

    Г-жа Magrate ZuZu
    Fiduciary АГЕНТ.
    Email: magratezuzu@hotmail.com

    Формуляр за иск проверка

    * Пълно име бенефициер —— * Адрес :——
    * City / Държавна :——* Националност :——
    * Страната на пребиваване :——* Секс :——
    * Email Адрес :——* Тел :——* Професия :——
    * Най-близките :——* Draw Брой —— * Winining Numbers ——
    * Възраст: ———-* WON сума :———* Издаден дата ———

    Поздравления още веднъж от всички членове и служители на тази програма. Благодаря ви за това, че част от нашите промоционални програми лотария.

    С уважение,
    Д-р Джим WIK (координатор на секретар-Online)
    Международната Акции
    : 447-031-964-511
    Факс: 448447745003
    BMW съвет за национална лотария
    Единици 2А и 2Б, Олимпийските път
    Sephton Business Park, Aintree Ливърпул
    L30 1RD
    Би Би Си © 2011
    sled popalvaneto mi pratihha drug emil koeto e sledniq Dear Winner,

    I am Dr Mrs .Magrate zuzu your claims agent .Your mail address was selected as one the lucky winners of the B.M.W Award that was held in London and you are to follow the content of this mail to contact the paying bank.

    This is to officially inform you that the amount of your won prize fund has being approved for payment and your approval number is EG/UK/1979. You are to contact our corresponding bank the (SOMERSET SAVING BANK OF LONDON) and provide them with your approval number for final processing and payment.

    Use the information below to contact the bank:

    Contact INFO:
    Bank Name: SOMERSET SAVING BANK OF LONDON
    Email:
    customerservice_somersetonlinecare@live.com

    THE DIRECTOR OF OPERATIONS UNIT.
    SOMERSET SAVING BANK
    LONDON ENGLAND

  • didak77 wrote on 20 октомври, 2011, 17:33

    Няма ли кой да ги гръмне тия изроди бе….да лъжат и да крадат от и без това бедните хорица 

  • Анонимен wrote on 14 март, 2012, 13:31

    Абе простаци, за бълъци ли ни вземате българите? Кой си ти бе, глупак, че да си пратя личните си данни? Та аз на най-близките си хора не ги давам, камо ли на един мошеник. Заврете си я отзат тази печалба и си………майката. Чао, чакам си печалбата, ваща мама мошеническа

  • Анонимен wrote on 17 април, 2012, 20:53

    i na men mi pisaha da gi ba v mo6ennicite

  • Цвети wrote on 20 декември, 2012, 15:06

    Хора, кажете ми как да ги спра тези писма. Всеки ден получавам поне 2. Ако бяха истински, досега щях да съм милиардерка. Пращат ми ги постоянно от най-различни имейл адреси с най-различно съдържание. Винаги, когато получа такова, блокирам адреса, но получавам нови писма от други адреси. Те са безкрайни.

  • admin wrote on 20 декември, 2012, 15:54

    Включете си филтъра за спам или си сменете пощата. В момента сте в abv. Регистрирайте си нов e-mail адрес, може и в друга платформа, където по няма спам, например gmail

  • Sofi wrote on 21 януари, 2013, 23:45

    И аз получих писма с един файл: Днес 21/01/2013 год.
    Австралийския лотария INC Дата:21/01/2013 Ref: 575061725 Партида: 8056490902/188 Спечелване не: KB8701/LP RC.
    ЧЕСТИТО!Вашият имейл адрес спечели $500,000.00 долара!
    Към партиден номер: 8056490902/188 със сериен номер KB8701/LPRC. обърна късмет номера 04-16-17-33-44.
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВАС ОТНОВО Д-р Уилям Кларк и т.н.

  • Анонимен wrote on 30 януари, 2013, 12:15

    za6to me izlga gadni mo6enici

  • hrisitina wrote on 31 януари, 2013, 16:01

    Аз пък това получих. Само че не са писали телефон.
    Австралийския лотария INC
    Дата:22/01/2013
    Ref: 575061725
    Партида: 8056490902/188
    Спечелване не: KB8701/LP RC.
    ЧЕСТИТО!
    Вашият имейл адрес спечели $500,000.00 долара!
    Към партиден номер: 8056490902/188 със сериен номер KB8701/LPRC. С уважение,
    Engr.Фердинанд Чарлз
    Онлайн координатор за Австралия лотария Inc.
    И т.н.

  • snejana wrote on 5 февруари, 2013, 12:53

    as sashto poly4ih kakaf imeil samo na men nesami iskali pari oshte  ama si dadah nomera na bahkata gospodi kak mojah dano ne stane ne6to ama bankovatami smetka e prazna                                                                                         Австралия лотария INC  (aus.lottoclaimdept @ yahoo.com.au)

    AUSTRALIAN LOTTERY HEADQUARTERS
    2 First Division
    Powerball Ticket
    UNITED KINGDOM, LONDON
    Tel : +4470-4577-2892

  • Габи wrote on 4 март, 2013, 14:09

    Евро Миллионы лотереи Int’l
    Номер = ……..
    Билет / Лото Number = ……..
    Сумма выигрыша: один миллион Великий британский фунт стерлингов.

    милостивый государь/мадам,

    Contact Mr. Benson Miller
    E-mail: claims@eurolotto.co.uk.tc
    Tel: +447 – 0111 – 39357

    Ето това е моя мейл, който получих днес. Лошото е, че аз наистина играх такава лотария и даже получих и номер на билета, но без да искам съм изтрила тяхното писмо и не мога да сверя данните. Сега вече не знам какво да мисля. Няма да им отговарям на мейла и готово.

  • Анонимен wrote on 6 юли, 2013, 14:13

    Хора не се лъжете. Всеки ден се получават такива писма от различни мейл адреси и различни имена. Живеят охолно на гърба на бедните хора, които лесно се подлъгват.

  • vanya stoykova wrote on 3 януари, 2015, 12:58

    zdraveite
    a eto tova poluchih az-euro-millions wish to announce to you of the November Sweepstakes. Your email address with winning
    number FXL068046 was selected from our random email electronic balloting. The 749th Euro Millions
    draw took place on Tuesday 25th November 2014 at 21:00 CET (20:00 GMT). Reply for more details about
    claims.
    Euro Millions.
    Contact Email : euromilions@post.com
    neznam dali da se hvana naistina da platq-492 liri ,zashtoto az naistina igraq evromilioni lotto,i vidqh pechelivshiqt si nomer tam zaedno sas saotvetvashtata pechalba-pomosht daite savet


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн