Турска фирма търси терен в района на Стара Загора, ще инвестира 6 млн. евро

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0244 (Large)IMG_0243 (Large)Областният управител проф. Наско Василев се срещна днес с представители на ръководството на водеща турска фирма, специализирана в производството на есенции за козметични и санитарни продукти и на такива за хранително-вкусовата промишленост. В срещата участваха и двамата зам.-областни управители арх. Банко Банов и Любомир Желев.

Фирмата има дългогодишна история и притежава голям завод в Турция, където годишния й оборот е над 75 млн. долара. Преди две години стъпва и в България, а инвеститорите избират Старозагорския регион за бизнеса си. Наемат под наем сграда в близост до Стара Загора за своята дейност и започват да изнасят и оттук продукция за различни европейски държави и за Близкия изток.

Сега турските предприемачи имат намерение да построят в региона нова модерна собствена сграда и да разширят производството. За тази цел те търсят терен от 8-10 декара. Компанията възнамерява да вложи в новото предприятие около 5.5-6 млн. евро, като около 3 милиона от тях ще бъдат за машини и оборудване от най-висок клас. За нуждите на част от производството ще бъдат купувани суровини – розово масло и лавандула, от България. Ако фабриката стане реалност, персоналът ще се разраства постепенно. Ще бъдат необходими нови, висококвалифицирани кадри – химици, лаборанти, инженери. Амбицията на собствениците е, ако се намери подходящ терен, сградата да бъде построена до края на годината, а в началото на следващата да започне производството.

Проф. Василев благодари на турските бизнесмени за избора им да инвестират в Старозагорска област. Той заяви, че Областна администрация ще окаже съдействие, където е възможно, за да се осъществи проектът, който ще е от полза за региона и икономиката като цяло.

IMG_0246 (Large)
#

vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн