Кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС: Ние показваме какво правим, за разлика от други, чиито популизъм не решава проблемите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG-01IMG-02„Устойчивост и развитие на регионите – това за нас е политиката. Без обещания, а работа и отговорност“, категорични бяха четирима от кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС в Стара Загора Лъчезар Борисов, Александър Кьосев, арх. Мартин Паскалев и Николай Стоев по време на среща с таксиметрови шофьори в града. „Вие сте хората, които сте всеки ден навън – виждате доброто, виждате и лошото. Срещите с вас са „сверяване на часовника“ за всеки политик, защото критиките и похвалите са реални, подчертаха пред бранша кандидатите. „Искаме да има устойчивост. Успяхме заедно да преодолеем пандемична и икономическа криза. Успяхме да устоим на предизвикателствата. Безработицата е на ниски нива. Благодарение на помощта, която бизнесът получи, се запазиха работните места. В региона бяха инвестирани 500 млн. лева“, уточни Лъчезар Борисов, който беше министър на икономиката в правителството на Бойко Борисов. „Основен приоритет е запазването на комплекса „Марица изток. Ние сме единствените, които работят за съхраняване на всички работни места и на дейността му“, подчерта Борисов.

Сред приоритетите на ГЕРБ в областта на здравеопазването в региона е ремонт на сградата и модернизиране на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, както и създаване към всяка университетска и областна болница на мобилен медицински кабинет, оборудван с необходимата апаратура за обслужване на малките и отдалечени от големите градове населени места. По този начин ще има качествена здравна грижа близо до всеки нуждаещ се. Освен това в програмата са заложени и 10 млн. лева за подобряване на пътищата и улиците в малките населени места, което е от изключително значение, сподели по време на срещата Александър Кьосев.

„Едно от нещата, за които сме държали и сега ще продължим е 100% безплатно саниране на жилищни сгради“, припомни арх. Мартин Паскалев. Той подчерта, че внедряването на мерките за енергийна ефективност са повлияли положително на сметките за отопление и не би било справедливо продължаването на санирането да се случва чрез съфинансиране, какъвто подход залагат от служебното правителство в момента. За важността от синхрон на държавно и местно ниво говори с таксиметровите шофьори Николай Стоев.

Проблемите, които поставиха от бранша пред кандидатите бяха искания за по-добри пътища, не само в града, но и при подходите към него. Освен това, шофьорите апелират за специално внимание, както на местно, така и на национално ниво, към водачите на тротинетки и велосипеди. От бранша са категорични, че е необходимо да се вземат нормативни мерки, за да бъдат налагани санкции при неспазване на правилата за движение по пътищата от всички участници в него, защото все по-често стават свидетели на рискови ситуации.

В края на срещата беше засегната още една от важните теми за старозагорци – бъдещето на ФК „Берое“, който е изправен пред спиране на финансирането. „Берое“ е в сърцето на всеки от нас, защото тук не говорим само за футбол, но и за базите, за децата ни, които тренират, за града ни. „Берое“ е символ и трябва да остане такъв без да се правят политически упражнения на гърба на старозагорци. Популизмът може да печели гласове, но не решава проблеми“, подчерта и народният представител от 44-ото и 45-ото Народно събрание Радостин Танев, който се включи в срещата с водачите на таксита.

IMG-03
#

vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн