Задържаха под стража 27-годишен, хванат да кара пил в изпитателния срок на предходно осъждане за същото

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Х., на 27 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 22.02.2019 г. в с. Богомилово, общ. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Хонда“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, в частност 1,22 на хиляда, установено с „Алкотест Дрегер“, след като е осъден за деяние по чл.343б,ал.1 от НК – престъпление чл. 343б, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 22.02.2019 г. обвиняемият И.Х. бил в село Богомилово, общ. Стара Загора, където употребил алкохол. Той бил спрян за пътна проверка и при тестване техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на И.Х. в концентрация, по-висока от допустимата в закона.

Обвиняемият И.Х. е осъждан. Деянието на 22.02.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, отново за шофиране в нетрезво състояние.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.Х. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.Х. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн