ВМРО – Стара Загора с подаръци за Деня на християнското семейство

STZAGORA.NET
*
VMRO_gerbУтре, 21 ноември 2018 г., вторник, в Деня на християнското семейство структурата на ВМРО в Стара Загора ще подари на децата от детските градини спектакъл в Държавния куклен театър Стара Загора. Пиесата, която ще зарадва малчуганите, е „Който не работи, не трябва да яде“. По случай празника Патриотите освен спектакъла ще подаряват и картичка-икона на децата.

Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува деня, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна още преди да се роди, само на три години, била въведена в Йерусалимския храм. След това била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея. Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата – те да бъдат възпитавани така, че те да растат благочестиво в послушание към родителите си и с чистота на нравите.

Друга част от инициативата, която от ВМРО – Стара Загора са поели за празника, е свързана с благотворителна дейност. В селата Братя Кунчеви и Горно Сахране ще бъдат раздадени пакети с храна на крайно нуждаещите се.

Акцията на воеводите цели да покаже, че на този ден, а и винаги, може просто да се прости и да се потърси доброто у другия.
#crl

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн