Обновяват водопроводната мрежа в кв. Три чучура-север в Стара Загора до края на годината с 1,3 млн. лева от МРРБ

STZAGORA.NET
*
Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява 1,3 млн. лв. за изпълнението на проект за реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Три чучура-север“ в Стара Загора.
С тези средства ще бъде подменена изцяло 2570 м водопроводна мрежа в квартала, която е компрометирана и остаряла, съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който днес подписа споразумението за отпускане на средствата с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Срокът за изпълнение на проекта е до края на годината, а в момента тече процедура за обявяване на обществена поръчка за изпълнител на обекта. Ще бъдат подменени и проблемни участъци от канализационната мрежа. Предстои и основен ремонт на улиците в квартала през следващия програмен период на равителствената програма „Региони в растеж“.

МРРБ е предвидило 23 млн. лв. в бюджета си за тази година за целеви инвестиции в общинска инфраструктура, съобщи днес по време на пресконференция министър Лиляна Павлова.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн