Цялостно са обновени и обзаведени две старозагорски детски градини

STZAGORA.NET

В ЦДГ "Ален мак" посрещнаха гостите от Общината и медиите с традиционен ритуал


По капиталовия план на Община Стара Загора с общински финансови средства в размер на 251 хил. лева е извършен основен ремонт на сградата на Целодневна детска градина № 25 „Ален Мак“, намираща се в кв. “3-те чучура-юг”. Това стана ясно по време на посещението на зам.-кметовете Йордан Николов, Янчо Калоянов и Иванка Сотирова днес в детското заведение.

На ЦДГ „Ален Мак“ цялостен ремонт не е правен от над 30 години, каза зам.-кметът Николов и добави, че оборудването и обзавеждането на градината е на стойност 50 хил. лева – средства, осигурени също от Община Стара Загора. Детската градина е посещавана от 195 деца на възраст от 3 до 7 години, които са разпределени в 6 групи.

В ЦДГ № 25 "Ален мак" занималните са украсени с красиви картини на художника Виктор Мъжлеков


В ЦДГ № 25 е създаден клуб по изобразително изкуство, който функционира повече от 15 години. Децата от всички възрастови групи участват активно в клуба, като периодично се организират изложби. Това е първата шестгрупова детска градина в Стара Загора, създадена е през 1972 г., подчерта директорът Татяна Мирчева.

По време на изнесената пресконференция на тримата заместник-кметове на Община Стара Загора бе посетена и Целодневна детска градина № 35 „Свобода“ на ул. “Хан Аспарух” (в района до Военен терен). Тя е открита през 1978 г. и също не е била ремонтирана цялостно досега. По капиталовия план на Община Стара Загора с общински финансови средства в размер на 345 хил. лева е извършен основен ремонт на сградата на детското заведение, а за 77 хил. лева е извършено и цялостно оборудване и обзавеждане. 170 деца на възраст от 3 до 7 години се радват на нови гардеробчета, детски легла, столчета, масички, пейки.

В ЦДГ №35 "Свобода" е оформен красив "английски" двор

Директорите на двете старозагорски детски градини Татяна Мирчева и Пенка Апостолова подчертаха, че за първи път от десетилетия се отделят средства не само за ремонти, но и за преоборудване на базите. Те поздравиха кмета на Стара Загора Живко Тодоров за политиката, която води за осъвременяване на детските заведения и благодариха на общинската администрация за подкрепата.

Малчуганите от двете детски заведения посрещнаха гостите си с пъстра програма – песни, танци и много искрени усмивки.
#crl

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн