Две години продължи съдебната сага за регионалното депо за отпадъци

STZAGORA.NET

Ще се справим със строежа, сметището ще е готово през 2015 г., заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров

Определено съм доволен, че ВАС реши окончателно за строежа на регионалното депо за отпадъци, защото то е много важно, не само за Стара Загора, но за общо 12 общини.

Съдебната сага продължи доста дълго, защото имаше инициативен комитет, който обжалваше почти всичко. Оценката за въздействие на околната среда беше обжалвана на две инстанции. След това и подробните устройствени планове за обекта трябваше да минават през няколко инстанции, защото те също бяха обжалвани. Около две години минаха в обжалвания.

Сега предстои да сключим договор с консорциума, който ще строи депото. След това веднага издаваме разрешението за строеж, Самото строителство започва в първия възможен момент, в който фирмите организират своята работа. Мисля, че те ще бъдат готови в този период, защото до средата на следващата година – 2015 г., депото трябва да бъде готово.

Една година е нормален срок за строителството на подобни съоръжения. Фирмите са извършвали подобни дейности, стана ясно в етапа на бодбор, затова имаме увереност, че ще се справят. Процедурите са приключили, остава само с решение на Министерски съвет, един горски фонд да бъде изключен и да се издаде разрешение за строеж, няма нещо, което да ни спъва.

Източник: kmeta.bg

#enl

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн