Живка Аладжова внесе в Междуведомствения съвет проектите на общините от област Стара Загора по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

STZAGORA.NET
Областният управител Живка Аладжова внесе в Междуведомствения съвет 63 проекта на общините от област Стара Загора по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Общата стойност на проектите е над 95 милиона лева. Те подлежат на оценка, приоритизиране и подбор.

Проектни предложения са подали всички общини в региона. Те са в секторите ВиК и други свързани с околната среда дейности, транспортната инфраструктура, социалната и културна инфраструктура, както и в сектори, подкрепящи социално-икономическото развитие.

„Като областен управител подкрепям всички проекти, които общините са предоставили. За мен е от изключително значение реализирането на всеки проект, тъй като основната цел е икономическо развитие, подкрепа на конкурентоспособността, осигуряване на заетост и подобряване на жизнената среда. Това е първата от 20 години насам публична инвестиционна програма за страната ни. Правителството, което представлявам в област Стара Загора, е с намерение тя да продължи да се реализира и занапред. Анализ на реализираните проекти по европейски програми показва, че най-много проекти са осъществени в столицата. Политиката на правителството е чрез тази програма да се даде възможност на малките общини на подобрят жизнения си стандарт и жизнената среда”, категорична е Живка Аладжова. Според нея всяка община е разработила проекти съобразно нуждите на населените места в нея.

Чрез Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” ще се финансират проекти, насочени към постигане на икономически растеж, устойчиво развитие на регионите, повишаване конкурентоспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи. Програмата е с бюджет от 500 милиона лева за 2014 г. По нея с предимство ще се ползват проектите с регионално или национално значение, които не могат да се възползват от други източници на финансиране (средства от европейски и международни донори).
#enl

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн