„Берое“ продаде на „Левски“ правата на Пламен Крумов

STZAGORA.NET

Пламен Крумов

„Берое“ постигна договореност за продажба на състезателните права на футболиста Пламен Крумов. Десният бек преминава в отбора на „Левски“ (София). Както е известно договорът на футболиста със „зелените“ изтичаше в края на сезона и той отказа преговорите за подновяване. „Берое“ благодари на Крумов за съвместната работа през изминалата година и му желае успех в кариерата занапред.

Пламен Крумов бе привлечен в „Берое“ като свободен агент и подписа договор за година и половина. Крумов пристигна в лагера на „Берое“ преди 12 месеца – на 5 февруари 2013 г.

Пламен Крумов е роден 4 ноември 1985 г. в София. Висок е 180 см и играе на пост дясно крило. Юноша е на „Локомотив“ (София) и започва кариерата си при столичните железничари през 2005 г. Там записва 16 мача, в които отбелязва един гол. До 2008 година е играл под наем в „Загорец“ (Нова Загора), където записва участие в осем срещи.

Има и девет мача с един гол за арменския „Банантс“ (Ереван), преди да премине в „Миньор“ (Перник) през 2009 г. Там играе през целия сезон и в 30-те мача реализира отново едно попадение. През месец май 2010 г. преминава в „Черноморец“ (Бургас), където записва участие в 33 двубоя, без да отбележи попадение. Две години по-късно заминава за Румъния, където играе в редиците на „Конкордия“ (Чияна) – 15 мача, в които отбелязва 2 гола. Интересно е, че в северната ни съседка Крумов е ползван най-вече като десен бек и едното му попадение е срещу бъдещия шампион „ЧФР Клуж“ като гост.

Последно преди идването му в “Берое” Крумов е играл в „Университатя“ (Клуж), където има 14 мача. Има два мача и в младежкия национален отбор на България.

В „А“ група Крумов записа 32 мача с фланелката на „Берое“, в които отбеляза 1 гол. За Купата на България има 6 срещи, записа участие и във финала за Суперкупата на страната. Има два мача и един гол за „Берое“ в Лига Европа.
#enl

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн