Кметът Живко Тодоров и търговският аташе на Австрия д-р Михаел Ангерер откриха Коледния базар в Стара Загора

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и търговският аташе на Австрия у нас д-р Михаел Ангерер откриха Коледния базар в Стара Загора. Кокетните дървени къщички са разположени около шадравана в парк „Пети октомври”.

„Тази година продължаваме традицията на ново място, което е още по- подходящо и уютно, за да могат да се съберат повече хора, да опитат от греяното вино и да прекарат приятни минути с приятели. Съчетали сме всичко с подходяща украса, която да внесе повече настроение за предстоящите празници. Вярвам че ще се хареса на посетителите, за да имаме по-красива Коледа в града“ – каза кметът Живко Тодоров.

Д-р Ангерер сподели радостта си да бъде отново в Стара Загора. „Както в България, и ние в Австрия имаме тази хубава традиция, свързана с нашата обща култура. Римската стена и мозайките, които видях тук, ги имаме и ние, както и хубавата природа и реката Дунав“ – каза гостът. Той обеща подкрепа за общината и съдействие за местния бизнес, “за да бъде България още по-красива”, по думите му.

До Нова година Коледният базар ще предложи на посетителите прочутото греяно вино с плодове и подправки глювайн, апетитни вурстчета, лакомства и ръчно изработени сувенири. Освен в бутилки, „пламтящото вино”, както наричат още глювайна, ще се приготвя на място, в специален автоклав, по стара австрийска рецепта и ще може да се сервира веднага. Прочутите нюрнбергски вурстчета пък ще се предлагат с традиционната гарнитура – бяло австрийско зеле, овкусено с вино. Специално за коледния базар са приготвени и разнообразни шоколадови сладки във формата на сърца, снежинки, фигури с коледни пожелания към старозагорци за здраве, щастие и късмет през Новата година.

Инициативата на Община Стара Загора за втора поредна година е подкрепена от Австрийското посолство и Австрийското търговско представителство. Австрийски фирми направиха коледни подаръци в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Незабравка”.

#crl

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн