Стара Загора спечели домакинство на Европейско първенство по Ушу през 2015 година

STZAGORA.NET

Стара Загора е избрана за следващия домакин на Европейско първенство по традиционно Ушу през май 2015 година, съобщиха на съвместен брифинг кметът Живко Тодоров и Маноил Манев, председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в ОбС. През 2016 година тук ще бъде и Световното първенство по олимпийско Ушу. По решение на Европейската федерация и Международния олимпийски комитет двете първенства се провеждат в една и съща държава и град.

Община Стара Загора винаги е подкрепяла и ще продължава да подкрепя инициативи, които носят признание на международно ниво, призна кметът. По време на първенството се очаква в града да пристигнат повече от 1 000 състезатели от над 27 държави, които ще отседнат в местните хотели за поне 10 дни, тъй като само техническата конференция продължава седмица. Те ще се състезават в новоизграждащата се мултифункционална зала на СОУ “Иван Вазов” в града, която има нужните размери и разполага с 517 места.

Стара Загора спечели домакинството с добре подготвена презентация, в борба със столицата на Унгария- Будапеща, обяви Манев. Европейската У шу федерация поема изцяло разноските по престоя на състезателите. Домакините ще поемат издръжката на съдиите и представителите на федерацията, които се очаква да бъдат десетина души. Освен това оборудването на стойност 50 000 евро остава за града-домакин.

През миналата година Стара Загора бе домакин на финали за Световна купа по канадска борба. През юни тази година тук ще се проведе Балканиада по лека атлетика на обновените писти на стадион Берое. През 2015 г.ще домакинстваме на Европейско за юноши по футбол, а през 2017 г. се надявам да приемем и Европейското първенство по лека атлетика за младежи, заяви кметът на града Живко Тодоров. Според него тези събития създават спортната история на града и спомагат за превръщането му в европейски спортен център.
#enl

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн