Преди утрешния полуфинал за Купата на България “Славия” – “Берое”

STZAGORA.NET

Утре от 15:30 часа “Берое” гостува на “Славия” в първи полуфинален сблъсък за “Купата на България”. Главен арбитър на срещата ще бъде Цветан Кръстев от Варна. Срещата за старозагорци пропуска възстановяващият се Емил Ангелов.

Ден преди срещата разговаряхме с треньора на вратарите Армен Амбарцумян, който сподели, че двубоят се явява като дерби за двата отбора. “Въпреки че срещите са две, няма да си правим сметки. Опитваме се да вземем максималното. “Славия” и “Берое” са едни от най-добрите отбори през пролетния дял на първенството. В “Славия” се играе нападателен футбол, имат бързи играчи, но в същото време и ние имаме достатъчно добри футболисти, които могат да им се противопоставят” – сподели Амбарцумян пред beroe.bg.

“Отиваме в София, настроени за победа. Играхме веднъж със “Славия” тук и ги победихме в един доста тежък мач. Те са доста добър отбор и имат добри футболисти. Но и ние сме събрани добър колектив, така че ще търсим победата” – сподели Пламен Крумов преди срещата.

“Берое” замина с 19 души за София тази сутрин, където проведе и последната си тренировка. Ето и групата на тима за мача със “Славия”:

Вратари: Иван Караджов, Теодор Скорчев
Защитници: Борислав Стойчев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Здравко Илиев, Иво Иванов, Пламен Крумов
Полузащитници: Алберто Лоузейро, Амир Саюд, Георги Андонов, Давид Каядо, Дончо Атанасов, Елиаш Алвеш да Силва, Игор Джоман, Мартин Райнов
Нападатели: Венцислав Христов, Джери Ситое, Елио Мартинс

По пътя си досега “Берое” отстрани отборите на “Академик” (Свищов), “Локомотив” (Мездра) и “Пирин” (Гоце Делчев) със съответно общ резултат 4:1, 8:1 и 4:1.

До тази фаза на турнира тимът на “Славия” достигна след победи над “Любимец” с 5:2, “Ботев” (Пловдив) с 4:0 и “Миньор” (Перник) с 4:1.

Двата отбора се срещнаха в края на март месец, когато “Берое” надделя над “белите” от Овча Купел с 2:1 след голове на Георги Андонов и Венцислав Христов, а почетния гол за “Славия” отбеляза Павел Попара.

През есента “Славия” нанесе разгромна загуба над “Берое” с 6:1, като единственото попадение за беройци бе дело на португалеца Педро Еуженио.

За главен рефер на срещата бе назначен Цветан Кръстев от Варна. Преди да стане съдия е бил професионален футболист, като се е състезавал за отборите на “Литекс”, “Ботев” (Пловдив) и “Родопа”. Освен с футболните си умения е известен с участието си във филма “Договорът” с Морган Фриймън и Джон Кюсак. Негови помощници ще са Диян Вълков и Пламен Хаджийски, също от морската столица, а асистент-арбитър е Георги Димитров от София. Дежурен делегат ще е Владимир Николчев от София, а съдийството ще оценява Неделчо Чакъров от Пловдив.
* * *
Междувременно “Берое” вече е на финал за Купата при юношите старша възраст. Родените през 1995 година беройци, водени от Господин Мирчев, се наложиха над силния отбор на “Литекс”, който е водач в Елитната юношеска група при старшата възраст, с 5:3 при изпълнение на дузпи. Срещата бе предавана на живо от beroe.tv в официалният сайт на “Берое”.

В края на мача за втори жълт картон ловчанлии останаха с човек по-малко, но беройци не успяха да реaлизират превъзходството. При рулетката на дузпите вратарят Теодор Койчев спаси дузпа изпълнена от Мартин Здравчев. Беройци пък вкараха и петте си наказателни удари, като точни бяха Пламен Тенев, Петко Ганев, Адриян Минчев, Александър Манолов и Кирил Личев.

Развитие при дузпите:
Пламен Тенев (Берое) – 1:0
Реян Даскалов (Литекс) – 1:1
Петко Ганев (Берое) – 2:1
Чавдар Ивайлов (Литекс) – 2:2
Адриян Минчев (Берое) – 3:2
Мартин Здравчев (Литекс) – 3:2, Теодор Койчев спасява
Александър Манолов (Берое) – 4:2
Георги Минчев (Литекс) – 4:3
Кирил Личев (Берое) – 5:3

На финала “Берое” 95 ще срещне връстниците си от “Левски”, които се наложиха с 4:0 над “Локомотив” (Пловдив) в Пловдив.
#enl

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн