Финалът на проект “Младежка кино-зона” в кино “Различният Комсомол” ще е тази събота

STZAGORA.NET
На 20-ти април 2013 г. Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” приключва първата си младежка инициатива, финансирана по програма Младежта в действие – проект “Младежка кино-зона”.

Проектът бе с продължителност януари – април 2013 г. и имаше за цел да започне възраждането на кино “Различният Комсомол” като пространство за младежки дейности, безплатни образователни прожекции и видеотворчество. Официални партньори на Сдружение “Различният поглед” по проекта са Регионална здравна инспекция – Стара Загора, Фондация “Дон Боско”, Фондация Клуб „Отворено общество“, Превантивен център за борба със зависимостите към Община Стара Загора и ЦНСТ „Малък групов дом“, но освен тях бе реализирано взаимодействие и с редица други институции и организации като ДДЛРГ „Теофано Попова“, Дневен център за деца с увреждания – Стара Загора, СиВиЕс България, ФПС „Зелени балкани“.

Бяха проведени над 30 безплатни прожекции, посетени от над 500 младежи, повечето от които ученици и студенти от редица старозагорски училища като ГПЧЕ „Ромен Ролан“, СОУ „Максим Горки“, Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски“, ПГСАГ „Лубор Байер“, 6-то ОУ „Свети Никола“, СОУ „Васил Левски“, ТОХ-а „Райна Княгиня“, Тракийски университет и др.

Освен безплатните образователни прожекции, основна дейност по проекта бе и конкурсът за любителско видео “Младежка кино-зона”, в който участие взеха 14 младежи от цяла България.

На 20 април от 20:00 ч. в кино “Различният Комсомол” (ул. Пазарска 13, вход от север) ще се проведе закриването на конкурса с награждаване на отличените и прожекция на селекция от най-добрите видеа. По повод награждаването в Стара Загора ще пристигнат 8 от младежите участници, като по-рано същия ден те ще се съберат на пикник в парк “Митрополит Методий Кусев”, за да посетят инициативата “Ден на подаръка”, в която Сдружение “Различният поглед” е партньор. След церемонията и прожекцията, от 21:30 партито в кино “Различният Комсомол” ще продължи с аудио-визуален сет от Иво Иванов (студио Даухаус), член на младежкото жури за конкурса, заедно с Лора Любенова (Национален младежки форум).

Повече за проекта Младежка Кино-Зона, както и за други инициативи на Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед можете да видите на www.razlichniatpogled.org.
*enl

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн