Коалиция за България откри кампанията си в Стара Загора с искане за програмно правителство

STZAGORA.NET

С участието на Сергей Станишев като водач на листата и лансирания от него за премиер Пламен Орешарски Коалиция за България откри тази вечер предизборната си кампания в Стара Загора. На монтираната пред Общината покрита сцена излязоха по ред на номерата кандидат-депутатите. Митингът събра около 800 души.

“Нашите ангажименти пред гражданите на Стара Загора, на целия регион, на всички общини, ще бъдат насочени в няколко основни посоки – каза Станишев. – Най-важният поминък за региона, това е енергетиката. Искаме комплекс “Марица-изток” да се развива цялостно като основа на икономиката на целия регион. Това е жизнено важно и за поминъка на хората, и за икономическата активност тук. Второ, с тази част от икономиката не се изчерпва животът. Ние знаем за индустриалния потенциал и на Стара Загора, и на Казанлък, и на други общини, и ще работим за това, да има 10-годишна програма за реиндустриализация на България. Това е ангажимент на БСП. Има сериозни предприятия – “Арсенал” и други, които имат проблеми, но и трябва да им се помогне и да им се даде перспектива да произвеждат, да изнасят, хората да имат работа. Трето – земеделието. Вие сте земеделски район, толкова прекрасен в миналото. Трябва да се помогне и държавната политика не да се изчерпва само с европейски средства, а да има целева подкрепа и за растениевъдството, и за други отрасли на селското стопанство, така че то да произвежда не само жито, а да върнем славата на България. Толкова ни завиждаха преди време. Това трябва да бъде възстановено. И, разбира се, Старозагорският регион има силен дребен и среден бизнес. Хората имат идеи. Трябва да получат подкрепа. И ние ще го реализираме чрез цялостната си национална политика и чрез ангажименти на тези жени и мъже, които се ангажират с всичко това.

Предлагаме да има програмно правителство с ясни ангажименти. Именно затова предлагаме за министър-председател човек с безспорни лични и професионални качества – Пламен Орешарски”, заключи Сергей Станишев.

#enl

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн