Кметът на Стара Загора проведе консултации за СИК

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров проведе консултации с председателите на парламентарно представените партии и коалиции, както и с тези, които имат членове в Европейския парламент. По време на срещата бяха утвърдени съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите избори.

На 12 май в Стара Загора ще отворят общо 206 избирателни секции – 202 редовни и 4 допълнителни в болници, диспансери, места за лишаване от свобода и подвижна избирателна кутия.

Квоти:

Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) – 777
Коалиция за България – 379
Движение за права и свободи – 284
Атака – 190
Синята коалиция – 95
НДСВ – 35

От тях ръководствата на СИК са в следните пропорции:

Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) – 303
Коалиция за България – 121
Движение за права и свободи – 91
Атака – 61
Синята коалиция – 30
НДСВ – 12

При определяне съставите и ръководствата на СИК на територията на общината се запазва съотношението между партиите и коалициите от партии, представени в ЦИК, както следва:

- Политическа партия „ГЕРБ” – 49,0%;
- „Коалиция за България” – 19,6%;
- Политическа партия „ДПС” – 14,7%;
- Политическа партия „Атака” – 9,8%;
- „Синята коалиция” – 4,9%;

Политическа партия „НДСВ” има право на не повече от 2% от членовете на СИК, но не по-малко от 1 член на територията на общината.

Претенции към разпределението предявиха представителите на Коалиция за България, ДПС и Синята коалиция.

В срок до 9 април 2013 г. включително политическите партии трябва да представят предложенията си за състави на СИК. Кметът Живко Тодоров ще представи в РИК Стара Загора в срок до 11.04.2013 г. изискуемите съгласно нормативната уредба документи за назначаване на съставите на СИК и подвижна СИК на територията на Община Стара Загора.

Следващите консултации са на 11 април в 14 ч.
#crl

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн