Идва първото в Стара Загора обучение по плуване за бебета и малки деца

STZAGORA.NET

Уроците по плуване за бебета и малки деца ще води един от най-утвърдените специалисти в тази област – Александра Николова. Лекциите и практическите занимания ще се състоят в SPA-центъра на Парк-Хотел „Стара Загора”, комплекс „Загорка”, на 6 април от 10 часа. За информация и записване позвънете на тел. 0889 099 990. Семинарът е на цена 10 лв., а обучителният курс – не повече от 30 лв., в зависимост от това, каква група деца ще се събере, според съобщение на организаторите във Фейсбук.

Обучението ще бъде в две направления – плуване на бебета от 6- до 10-месечна възраст във вана и плуване на малки деца в басейн.

Кратко съдържание на лекцията:
* Плуване за бебета – какво е това и какво ни дава?
* Кога е най-подходящият момент да започнем?
* Практически въпроси, свързани с бебешкото плуване.
* Основни правила за безопасност
* Как се променя плуването според възрастта на детето
* Практическа демонстрация във ваната на подходящите елементи и упражнения с 4-месечната Анна, дъщеричката на Александра.

Александра Николова е инструктор по плуване, майка на 4 деца. С плуване за бебета се занимава 11 години.

Ранните занятия във вода с новородени и кърмачета съвсем не са някакво временно модерно увлечение. От 40-те години на 20 век плуването при бебетата задълбочено се изучава в медицината и педагогиката, и ще се развива и занапред като ефективен метод, стимулиращ физическото и психомоторното развитие на детето. Методът е основан на редица вродени способности при децата, произтичащи от вътрешно-утробното им развитие, които се закрепват и усъвършенстват по време на занятията. Активните движения във водата укрепват костната система, подобряват кръвообращението и дишането, нормализира се мускулния тонус, формират се важни двигателни умения.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн