“Младежка кинозона” – проект на Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед”

STZAGORA.NET
Проектът „Младежка кинозона“ на Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” е финансиран по програма „Младежта в действие“, Дейност 1.2 – Национална младежка инициатива и реализира идеята за единственото Старозагорско алтернативно младежко кино. Партньори по проекта са Регионална здравна инспекция – Ст. Загора, Сдружение „Дон Боско“, Сдружение „Отворено общество“, Превантивно-информационният център по зависимости към Общински съвет по наркотични вещества в Стара Загора и ЦНСТ „Малък групов дом“.  В продължение на четири месеца кино „Различният Комсомол“ в центъра на Стара Загора ще бъде арена на образователни прожекции за деца и младежи, на премиери на български и чуждестранни филми, срещи с кинодейци, дискусии и дебати, на доброволчески сбирки, както и на единствената по рода си панорама на аматьорско кино, създадено от млади таланти от цяла България. Участие като партньори в проекта могат да вземат неправителствени организации, институции и заинтересувани частни лица от цялата страна.

„Кинозона“ – панорама на младежки филми

Като част от проекта, в периода януари-април ще се проведе младежки конкурс – панорама за младежки филми от всякакви жанрове, наречен „Кино-зона“. Най-добрите от селектираните чрез младежкото жури филми и чрез избор на публиката ще бъдат излъчени в афиша на киното, като авторите на най-приветстваните филми ще бъдат поканени за почетно награждаване в Стара Загора в средата на април 2013 г.

„Кинозона“
Отворена покана към младежи за участие в кинопанорама

Изпрати ни твоя филм – твоето видеотворение! Ние ще го покажем на жури от няколко работещи в киното творци, а после и на младежи и кинолюбители като теб. Ако те го харесат, ще го покажем на още хора, на голям екран в кино „Различният Комсомол“ и ще поканим теб и други таланти на награждаване и парти в Стара Загора през април!
А след това?
Ще отваряме още много врати за теб и таланта ти, за да те поведем по чуден и непредсказуем път!
Готов ли си?

Срок за кандидатстване: 07.01.2013 г. – 08.03.2012 г.
Кой може да участва: Младежи на възраст 15 – 29 г.
Жанр на филма: без ограничения;
Времетраене: От 4 минути до 90 минути.
Условия за кандидатстване:
Ъплоудни своя филм (формат AVI, DV (PAL) или HDV, прeпоръчителен bitrate 8 Мbps) чрез сървър за споделяне на файлове (например чрез: http://www.tranz.it; WE TRANSFER, DROP-BOX, I-CLOUD и др.).
Изтегли и попълни формуляра за участие (тук) (очакваме линк от организаторите  - бел. ред.). В него постави линк към качения на сървъра филм.
Изпрати формуляра на teo@razlichniatpogled.org не по-късно от 08.03. 2013 г.

Ако имаш проблеми с качването на филм, можеш да ни го изпратиш на DVD носител на следния пощенски адрес: Стара Загора, 6000, ул. Сава Силов 37, за „Зона Зара-кино“ към Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед”.

Отворена покана към неправителствени организации, институции и частни лица относно образователните прожекции по проекта

Краен срок: 15.01.2013 г.

„Младежка кинозона“ е проект с образователен и социален характер, имащ за цел да върне младите в киносалона и да им представи както качествено кино от цял свят, така и възможности за усъвършенстване, дебат и интересни срещи. Основна дейност по проекта са предвидените минимум 30 образователни прожекции за периода януари-април 2013 г. Последващи пост-прожекции на открито ще бъдат извършвани през май 2013 г.

Филмите, които ще бъдат показвани, могат да бъдат от различни жанрове и времетраене, като е желателно да бъдат ориентирани към младежи и граждани, интересуващи се от съвременно киноизкуство. Предвидени са теми като младежки неправителствени организации у нас и в чужбина, филми за вече осъществени проекти, филми за доброволчеството, филми по различни обществени и културни кампании и каузи, филми по повод национални или световни празници, биографични филми за кинодейци или значими личности, игрални филми – класически произведения на изкуството, филми за успели млади хора и др.

Желателно е филмите да бъдат анонсирани пред аудиторията заедно с допълнителна информация и по възможност участие на лектор. Целта е да бъде дадено максимално количество информация и храна за размисъл, да бъдат провокирани дискусии по темата преди или след самия филм, да се осъществи контакт с публиката, да бъдат предприети последващи дейности при интерес и желание от нейна страна.

Образователните прожекции ще се случват в залата на кино „Различният Комсомол“ , която се намира в центъра на Стара Загора – напълно реновирана е и разполага със 150 места, киноекран с размери 4х7 метра, авансцена с дълбочина 3 м и дължина 7.50 м, озвучителна Dolby Surround System и възможности за микрофон за водещ и музика на живо, мултимедиен проектор и настолен компютър с вискокачествена видеокарта, както и две киномашини за 35 мм лента.

Призоваваме всички неправителствени организации и институции, които биха искали да представят филми като част от образователните прожекции по проекта, да заявят желанието си на contact@razlichniatpgled.org до 15.01.2013 г. В периода 07.01. – 15.04.2013 ще бъдат излъчвани по 2 прожекции седмично. Заявете вашите предложения за дата, тема, заглавие на филма, времетраене, и евентуално участие на лектор, който да го представи и да провокира дискусия. Моля, известете ни за предложенията си до 15.01.2013 г.

Отворена покана за доброволци

Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” ви призовава:

Да възродим магията на Седмото изкуство в Стара Загора!

Позициии за доброволци по проект „Младежка Кино-Зона“:

* Координатор „Доброволци“
* Координатор „ПР и Реклама“
* Координатор „Разпространение на печатни материали“
* Доброволец за „Заснемане на филм за проект Младежка кино-зона“
* Доброволец „Флаш-мобове и информационни кампании“
* Доброволец за „Интернет и Фейсбук мониторинг/активност“
* Доброволец „Фото репортажи“
* Доброволец „Ревюта и прессъобщения“
* Доброволец „Почистване на киносалона „Различният Комсомол“

Очакваме ви за да споделите нашия ентусиазъм и да работим в екип за това, да продължи да има алтернативно кино в Стара Загора!

Пишете на teo@razlichniatpogled.org или звънете на тел. 0884 814 615, 0988 93 25 93.
*enl

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн