Над 300 старозагорци потърсиха Спешното през горещия уикенд

STZAGORA.NET

Над 300 души са потърсили помощ в Спешния център в Стара Загора от 13 юли до понеделник на обяд, съобщи за медията ни д-р Чавдар Попов, завеждащ звеното в областния град. “Много високите температури, които доближиха 40 градуса, се отразяват зле на хората с хронични заболявания. Повикванията бяха за задух и обострени хронични заболявания на сърдечносъдовата и нервната система. Хората с неврози и психични болести също ни търсеха често, защото в жегите се засилват основните им заболявания – уточни д-р Попов. – Прави впечатление, че визитите бяха много не само през светлата част на денонощието, а и през нощта, когато обикновено става по-хладно.”

Всяка година през горещите юли и август повикванията за спешна медицинска помощ се увеличават с 25-30%. Някои от хората, потърсили помощ, се насочват после към специализираните отделения на болниците в града.

“Днес до обед дежурството беше относително спокойно. Имахме само 2 по-тежки случая – ПТП на изхода на града до бензиностанция “Петрол” и възрастен мъж, паднал от стълба. При катастрофата леко е пострадало 9-годишно момиченце от Русе, което се е возило в колата, която е била блъсната от друг автомобил. Детето беше добре, прегледани са заедно с майка му”, допълни д-р Попов.

Вторият случай е на 66-годишен старозагорец, който се качил на стълба да бере сливи за ракия в Казанлък и паднал от 2.5 метра височина. При падането си е счупил шийката на тазобедрената става.

Иванка ПЕТКОВА
*enl

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн