Старозагорец оглави СДС

STZAGORA.NET
Роденият в Стара Загора Емил Кабаиванов, кмет на Карлово (на снимката) , оглави СДС след проведения в неделя балотаж на вътрешнопартийните избори. В област Стара Загора съотношението на гласовете за него и за конкурента му Ваньо Шарков е две към едно, съобщи областният лидер Любка Иванова. Единствената община, в която почти 100 на сто от гласовете са за Шарков, е Раднево. “Възлагаме големи надежди на новия председател. Той е изразител на линията, поета от Националния съвет за самостоятелно явяване на избори. Надяваме се да преодолеем трудностите и да постигнем успех. Това е колективна задача и двустранен процес, даваме си сметка и за нашата работа и отговорност”, посочи тя.

Като спокоен и без напрежение оцени изборния ден председателят на общинската организация на сините в Стара Загора Георги Ранов. Според него е време партията да престане да се занимава с вътрешните си проблеми, а да се обърне към хората, да работи за възстановяване на доверието и организационно укрепване, за развитие на политики на местно и национално ниво.

Според данните на национално ниво са гласували 7593 от 9000 членове на СДС, имащи право на глас. 3941 от тях са подкрепили Кабаиванов, а 3652 – Шарков.

Емил Кабаиванов е роден на 12 януари 1961 година в Стара Загора. Има две висши образования. Завършил е ВМИ – Пловдив, с “Ортопедия и травматология” и Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград с магистърска степен по икономика и стопанско управление. През 1999-2001 г. специализира здравен мениджмънт във ВМИ – София. Член е на СДС от 1992 година. От 1999 до 2003 г. е председател на Общинския съвет в Карлово, от 2003 до 2007 г. е кмет на града, избран е отново на този пост през 2011 година.

Новият председател на СДС Емил Кабаиванов: Ще възстановим екипността в работата

Една от първите ми задачи ще бъде, заедно с националното ръководство на СДС, да се срещна с нашите депутати, за да подобрим и активизираме работата като парламентарно представена партия, заяви пред “Старозагорски новини” новоизбраният председател Емил Кабаиванов. “Имаме няколко много важни задачи във вътрешнопартиен план. Необходимо е да възстановим екипността в работата, най-малко 20 души, представляващи нашия експертен и политически потенциал в различни области, ще бъдат “на показ” и ще се появяват все по-често в медиите по проблеми, по които имат капацитет. Трябва да възстановим доверието и да премахнем разделението между София и малките градове, да привлечем хора, които в последните 10 години заради вътрешни ежби се разочароваха и оттеглиха от партията. В плановете ми влиза създаването на широка група експерти, които ще бъдат в помощ при изготвянето на програмите ни, всеки, който искрено желае да работи, е добре дошъл. Ще се обърнем и към възможностите на кметовете от СДС”, добави той.

По думите му десният избирател очаква от партията честен отговор на въпросите, с които се сблъсква ежедневно – за обедняването, безработицата, конкурентоспособността, състоянието на българската икономика, социалната сфера – образование, здравеопазване, пенсионната реформа. От отговорите на тези въпроси зависи дали доверието в СДС ще се увеличи, подчерта новият председател. Според него в оставащата една година до парламентарните избори организацията може да бъде оздравена вътрешно и да се яви самостоятелно. В хода на този процес ще се залага на общуването с хората, както чрез медиите, така и директно.

“Категорично ще се явим сами на изборите. Но е несериозно отсега да правим планове колко депутати ще имаме. Целта ни е да бъдем част от следващото Народно събрание и да имаме самостоятелна парламентарна група. За евентуални коалиции ще говорим след изборите, ако българският избирател реши да бъдем част от ново дясно управление”, подчерта Кабаиванов.

Таня ИВАНОВА
*enl

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн