С траурно шествие “Атака” почита жертвите от клането

STZAGORA.NET

Михаил Михайлов

С традиционното траурно шествие на 19 юли ПП “Атака” ще почете жертвите на старозагорското клане, съобщи общинският лидер на партията Михаил Михайлов. “Избиването на 14 500 души мирно население, както и отвличанeто на над 10 000 жени и деца в робство в Одринско и Анадола от освирепелите орди на Сюлейман (Соломон) паша, е равносилно на военно престъпление и геноцид. Този геноцид над старозагорци е нанесъл щети за столетия напред над генофонда на града ни, който по всяка вероятност днес щеше да бъде колкото Пловдив или Варна”, пише в поканата към старозагорци да се включат в шествието.

Очаква се за него да пристигнат представители на националното ръководство на ПП “Атака”, вероятно и председателят Волен Сидеров, уточни Михаил Михайлов. Сборният пункт е пред клуба на партията на ул. “Свети княз Борис” 43, на ъгъла с ул. “Отец Паисий”, в 17.30 часа. Националистите ще се включат в общоградското траурно-литийно шествие до Мавзолея-костница.

Таня ИВАНОВА
*enl

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн