Приключи на 99% ремонтът на квартал “Железник”

STZAGORA.NET

“Успешно – 99 на сто, приключи ремонтът на квартал “Железник” в Стара Загора – уточни за медията ни зам.-кметът по строителството на Общината инж. Янчо Калоянов. – На 10 юли т.г. комисия от ДНСК с председател инж. Бонка Вачкова, главен инспектор, двама представители на надзорната фирма, проектанти, техническият ръководител на фирмата-изпълнител Диан Стоянов, експерти от Общината и др. направихме оглед на обекта. За още два-три дни работа ще се отстранят направените забележки. Трудностите са преодолени. При завареното положение, с положени огромни усилия, постигнахме почти невероятното. Целите на проекта са изпълнени. Гражданите на Стара Загора получават асфалтирани улици и тротоари.”

При направената днес журналистическа проверка констатирахме, че в “Малкият Железник” почти всичко е готово според изискванията и живущите могат да си отдъхнат от предългата сага. В “Големия” обаче има бая работа. Най-напред трябва да се завършат тротоарите, да се дооправят леглата на уличните платна и доста места да се преасфалтират, да се коригират бордюри и отводнителни шахти, да се почистят строителните отпадъци и пр. Срокът всичко това да се случи е краят на настоящата седмица. Тогава комисията трябва да подпише Акт 16, с който обектът се приема и се издава разрешение за ползване.

До 16 юли 2012 г. цялата документация трябва да се отчете в управляващия орган – Министерството на регионалното развитие и благоустройството, след което ще пристигнат негови представители да извършат нови фактически и документални проверки.

Ако обектът не бъде приет от управляващия орган и средствата не бъдат изплатени по ОП “Регионално развитие”, Общината ще заведе съдебен иск срещу фирмата-изпълнител ДЗЗД “Железник СЗ-2011″ на лот 1 “Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа на кв.”Железник”, с която е сключен договор на 19 октомври 2011 г. на стойност 4 599 450.11 лв. без ДДС. Припомняме, че строителните дейности започнаха на 10 април 2012 г. и трябваше да се изпълнят за 18 дни. Т.е. работата е забавена повече от 70 дни.

Росица РАНЧЕВА
*enl

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн