Яворовци бранят кмета си с подписка

STZAGORA.NET
Жителите на с. Яворово събраха днес до обяд 174 подписа в подкрепа на уволнения кметски наместник Райчо Стоев. Заповедта за уволнение, парафирана от кмета на Чирпан Кичка Петкова, му беше връчена ден след като в референдум яворовци поискаха да преминат към Община Стара Загора.

Подписите в защита на Стоев бяха приложени към жалба от жителите на селото, адресирана до областния управител Недялко Недялков, в която се казва:

“След двегодишна сага, на 8 юли т.г. най-после се проведе местен референдум, на който 90 на сто от населението гласува за преминаването на с.Яворово към Община Стара Загора. Но още на следващия ден радостта ни бе помрачена. Около 11 часа на 10 юли служители на Община Чирпан донесоха заповед за уволнение на кметския наместник Райчо Стоев, направиха инвентаризация, взеха печатите и запечатаха кметството. Възмутени от стореното, около двадесетина души – жители на селото, изразиха своя протест срещу стореното и поискаха да дойде кметът на Чирпан и да обясни мотивите за уволнението на кметския наместник. Вместо нея в селото пристигна полицейска кола и разпръсна протестиращите хора. Всичко това беше заснето от телевизия, която неколкократно излъчи репортаж за събитието.

Уважаеми г-н Недялков, от години Яворово не е имало млад, образован, запознат със съвременното законодателство и загрижен за населението кмет. За застаряващите жители на селото той е най-полезният човек. Към него хората се обръщат за всичко, дори и за разрешаването на елементарни битови проблеми – повреди на телевизори, телефонни апарати и др. На най-възрастните хора той закупува и лекарствата по рецептурните им книжки. По-подходящ кмет от него не е имало и, убедени сме, няма да има. Затова сме възмутени от неговото уволнение. Нали всичко трябва да се прави за доброто на хората?! А най-доброто за жителите на Яворово е кметски наместник да остане Райчо Стоев! Прилагаме подписка в подкрепа на г-н Стоев и настояваме да съдействате проблемът в Яворово да бъде решен в полза на хората. Надяваме се жалбата ни да бъде уважена и г-н Райчо Стоев и занапред да си остане кметски наместник на с.Яворово. В политиката трябва да има и морал! Преди референдума Кичка Петкова ни обеща да не ни пречи в желанието да преминем към Община Стара Загора. А сега ни наказва за това?!”

Б.Р. Коментарът в случая е излишен! 
(СН)
*enl

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн