От 12 до 14 май всички коли, участващи в почистването – със свободен достъп до регионалните депа

STZAGORA.NET
Всички 11 общини от област Стара Загора ще се включат в инициативата на BTV „Да изчистим България за един ден”. Ясни са териториите и местата, в които ще почистват служители на общински и държавни предприятия, доброволци, ученици и граждани. В голяма част от общините почистването започна още в началото на м. април с редица инициативи за Великденските празници, но кулминацията ще бъде на 12 май /събота/.

Областният управител и всички служители на Областна администрация Стара Загора ще се включат в почистването на парк „Бранителите на Стара Загора” на 12 май от 09.00 ч.

В периода 12-14 май е осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за всички транспортни средства, които се включват в инициативата, информира РИОСВ – Стара Загора. За тези три дни общините са освободени от дължимата такса за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат реално насърчени да организират прибирането на отпадъка от своята територия, припомнят от Министерството на околната среда и водите.

В деня на почистването – 12 май, в РИОСВ Стара Загора ще има открит „зелен” телефон, на който гражданите ще могат да получат компетентна информация, свързана с вида на отпадъка и местата, на които може да бъде предоставен за разделно събиране, оползотворяване или обезвреждане: 042/ 692200; 692 224 от 09.00 до 19.00 ч.

В дните 13, 14 и 15 май всяка от областните управи ще може да заяви ваучери на стойност до 2 500 лв. за извозване на остатъчни количества отпадъци, ако има такива на нейна територия, предоставени от МОСВ.

По-долу публикуваме списък на местата (по общини) в област Стара Загора, които ще бъдат почистени в инициативата „Да изчистим България за един ден”!

*enl

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн