30 делегати представляват областта на конгреса на БСП

STZAGORA.NET

Трифон Митев

Социалистите от област Стара Загора ще бъдат представлявани на предстоящия 48-и конгрес на БСП от 30 делегати, съобщи областният председател Трифон Митев.

Нормата за представителност е един делегат на 200 партийни членове. По тази квота на общинските партийни конференции са избрани 29 делегати, а народният представител д-р Евгений Желев е делегат по право.

Най-много са представителите на старозагорската общинска организация – 10. На първото заседание бе избран само един – Георги Гьоков, а на втория тур, състоял се на 5 май, бяха допълнени останалите. Това се Трифон Митев, Зоя Цвяткова, Илия Златев, Валя Бонева, Борис Боричев, Георги Бинев, Георги Георгиев, Живка Аладжова и Донка Черковска. Досегашният председател на ОбС на БСП Бойчо Биволарски не получи достатъчно гласове и няма да участва в работата на конгреса.

Петима са делегатите от Казанлък, по трима имат от Раднево и Чирпан, двама са от Гълъбово и по един – организациите в Братя Даскалови, Гурково, Николаево, Мъглиж, Павел баня и Опан.
*enl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн