Стара Загора ще кандидатства за младежкото Европейско първенство по лека атлетика през 2017 година

STZAGORA.NET

Стара Загора ще кандидатства за европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 г. през 2017 г. Заявката направи кметът на града Живко Тодоров по време на съвместна вечеря с представители на Съвета на Европейската атлетика (ЕА).

Живко Тодоров връчи на президента на ЕА Хансйорг Вирц мемориален почетен плакет за заслугите му за развитието на леката атлетика.

„Спортът и в частност леката атлетика е приоритет за община Стара Загора”, заяви в официалното си слово пред гостите Живко Тодоров. – „Инвестирахме много средства в реновирането на пистите на стадион „Берое”, оборудвахме го с ново осветление и информационно светлинно табло и се надяваме да спечелим домакинството на Евро 2017. Това е мечта за нас, но нека първо работим, а после да чакаме резултати. Искам да благодаря на президента на Европейската атлетика и членовете на Съвета, че се срещнаха с ръководството на нашата община”, каза още кметът на Стара Загора.

Вирц от своя страна му благодари за помощта, която общинското и административно ръководство на града оказват на леката атлетика в България и за амбициите им да кандидатстват за европейско първенство.

Президентът на ЕА награди кмета на Стара Загора с приза на европейската атлетика. Вирц бе удостоен и с отличие от Българския олимпийски комитет.
*enl

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн