Регионалният съвет за развитие на Югоизточния район ще заседава в сряда в Стара Загора

STZAGORA.NET
На 19.04.2012 г. от 11.00 ч. в конферентна зала на хотел „Мериан Палас” гр. Стара Загора ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Югоизточен район /ЮИР/ под председателството на г-н Недялко Недялков – областен управител на област Стара Загора. Участие в деветото заседание на РСР на ЮИР ще вземат представители на министерства, областните управители на четирите области – Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол, кметове на общини в Югоизточен район, както и представители от организациите на работодателите и работниците.

На форума ще бъде представен проектът на Националната стратегия за регионално развитие 2012-2022 г. (НСРР) – основният документ, който определя стратегическата рамка на държавната политика за постигане на балансирано и устойчиво развитие на районите на страната.

В НСРР е формулирана визията за регионално развитие в периода 2012–2022 г.: Българските райони – организирани в национално и европейско сътрудничество за постигане на устойчив икономически растеж и заетост, с подобрено качество на живота и съхранено природно и културно наследство.

Регионалният съвет ще обсъди и основните проблеми и предизвикателства пред развитието на четирите области от Югоизточен район – област Бургас, област Стара Загора, област Сливен, област Ямбол, които ще послужат при разработването на Регионалния план за развитие /РПР/ на Югоизточен район /ЮИР/ през следващия програмен период.

След заседанието, от 15.00 ч., в конферентната зала на хотел „Мериан Палас” ще се проведе пресконференция.
*enl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн