РЗИ – Стара Загора провежда информационна кампания за въздействието на радона

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
RZI 300 1Областният координатор по Национален план за действие за намаляване на риска от облъчване с радон 2023-2027 г. Петя Киранова, която е старши експерт в Дирекция „Лабораторни изследвания“ при РЗИ – Стара Загора, проведе среща с представители на училища, детски градини, ръководствата на пенсионерски клубове, кметове и кметски наместници в община Николаево.

Целта е да се повиши информираността за здравния риск от облъчване с радон, както и да се проучи общественото мнение и нагласите на целевите групи, с цел подобряване на обхвата и възможностите за участие в измерване на концентрацията на радон в жилища и обществени сгради.

Постигането на заложените стратегически и оперативни цели в Националната програма за намаляване на риска от облъчване с радон в жилищни и обществени сгради и на работни места е продължителен процес, изискващ ангажираността и усилията на различни държавни ведомства, както и активното включване на всички заинтересовани страни.

РЗИ – Стара Загора ще продължи да провежда информационно-обучителни кампании по тази тема и в други населени места в Старозагорска област.

Повече за радона тук >>>>enl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн