Живко Тодоров: Ще облекчим автомобилния трафик в Стара Загора

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
Zhivko-Todorov-taxitaZhivko-Todorov-taxita-1Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС, проведе среща с представители на таксиметровите фирми в града. В нея участваха кандидатите за народни представители Ростислав Попов и Николай Николов, областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев и общинският съветник от партията инж. Динко Михайлов, който е член на Постоянната комисия по териториално, селищно развитие и транспорт.

Живко Тодоров представи всички приоритети, с които се е ангажирал, за да се облекчи автомобилният трафик в Стара Загора и да се осигурят по-добри условия за пътна безопасност.

„Сред основните акценти е изграждането на четирилентов път до кръговия пътен възел на автомагистрала „Тракия“, за да се решат редица проблеми с трафика и неудобствата за пътуващите, които създават и предпоставки за пътни произшествия. Ще се направят и кръстовища с кръгово движение на разклоните за селата Богомилово и Хрищени, към кв. „Зора“, до бившето летище край Стара Загора и към Тракийския университет“ – посочи кметът.

Друг много важен проект е да се извърши основен ремонт на пътя за Нова Загора, защото той е в много лошо състояние.

Цялостно ще бъдат ремонтирани бул. „Цар Симеон Велики“ (от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до бул. „Никола Петков“); ул. „Хрищян войвода“ в кв. „Зора“ и ул. „Княз Борис“.

Общината работи и за подобряване на междуселищните пътища, като се разработват проекти за ремонти в седем направления. Сред приоритетите за Стара Загора са още изграждане на продължението на ул. „Георги Байданов“ и кръгово съоръжение на пътя за село Старозагорски бани.

Живко Тодоров отговори на всички въпроси и предложенията на таксиметровите шофьори ще бъдат обсъдени и със специалистите, които са отговорни за решаването им. Сред коментираните въпроси бяха възможността да се увеличат местата на таксиметровите стоянки, да се почистят кръстовища от високи храсти. Шофьорите получиха отговор и за организацията на светофарните уредби, които са насочени към облекчаване на автобуси и тролейбуси от градския транспорт.

Таксиметровите шофьори поставиха на дневен ред проблема с по-строгото регламентиране на движението на електрическите тротинетки, които създават редица опасности както за моторните превозни средства, така и за пешеходците.

Zhivko-Todorov-taxita-2Zhivko-Todorov-taxita-5Кметът обясни, че на първо четене Общинският съвет е приел промени в Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Те предвиждат електрическите тротинетки, преминаващи по велоалеите на територията на паркове и градини и в пешеходните зони, да се движат максимално с 5 км/час. В жилищни зони допустимата скорост ще се промени на 15 км/час, ако за съответната територия не е въведена по-ниска максимална скорост. Извън тези случаи максимално допустимата скорост за движение електрическите тротинетки на територията на населените места в община Стара Загора е 20 км/час. Ако предложенията бъдат приети на второ четене, ще се намери решение за контрол на скоростта чрез технически средства.

Живко Тодоров се спря и на необходимостта от създаване на условия за привличане на стратегически инвеститори в общината.

„Близо до автомагистрала „Тракия“ е бившето летище. Държавата трябва да апортира този терен в Индустриална зона „Загоре“, която Общината създаде съвместно с нея, и да стане част от зоната. Ще бъде изградена инфраструктура, отговаряща на съвременните изисквания, за да привличаме стратегически инвеститори, защото бъдещето на Стара Загора е като силно развит индустриален град“ – категоричен е Живко Тодоров.

На срещата се обсъди и възстановяването на 100% безплатното саниране поне на 1000 жилищни блока годишно в страната, с което единствено ГЕРБ се ангажира.

„За да реализираме всичко това и да имаме стабилно редовно правителство, апелирам към хората да гласуват активно на 27 октомври“ – заяви Живко Тодоров.

За ГЕРБ-СДС на изборите на 27 октомври 2024 г. се гласува с № 18 в бюлетината.

Платено съдържание, избори за Народно събрание – 27.10.2024 г. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

enl

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн