Третират срещу борова процесионка терени в кв. „Три чучура-север“ в Стара Загора от 15 октомври

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*

На територията на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) се извършват всички видове дейности срещу вредителя

На територията на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) се извършват всички видове дейности срещу вредителя

Умоляват се гражданите да се съобразяват с указателните табели

Община Стара Загора продължава да провежда последователните дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка. От утре, 15 октомври 2024 г., ще започне третирането на терени, засегнати от вредителя, в кв. „Три чучура-север“ в Стара Загора.

Община Стара Загора умолява гражданите, които живеят в този квартал, за специално внимание към указателните табели за обработването на терените.

Община Стара Загора е единствената у нас, предприела целия многокомпонентен процес за борба с вредителя борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец), който продължава вече повече от година. Сред дейностите са наземно пръскане с биологичен агент в старозагорските паркове и квартали, механична борба с изрязване на гнездата на ларвите вредители по дърветата с автовишка и прибирането им в найлонов чувал, който след това се изгаря в инсинератор, поставяне на феромонни капани, които улавят процесионката още като молец.

Парливите космици на боровата процесионка са опасни и причиняват обриви, а при по-чувствителните хора и при домашните животни могат да доведат до респираторни проблеми и алергични реакции. Ето защо е препоръчително да не се пипат гъсениците и белите къдели по дърветата с голи ръце.enl

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн