632-ма водачи с глоби за ползване на мобилен телефон по време на движение от началото на годината в Старозагорска област

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*

Главен инспектор Димитър Димитров

Главен инспектор Димитър Димитров

За времето от 07.10.2024 г. до 13.10.2024 г. на територията на ОДМВР – Стара Загора са проверени 3643 МПС и 6561 лица. Установени са били 13 лица, които са управлявали МПС с рисково поведение, каза на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора гл. инспектор Димитър Димитров. Той даде подробности за най-характерните нарушения и наложените административни наказания.

В същия период са установени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол до 1.2 промила, четирима водачи са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират шестима водачи, а един водач, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са двама водачи, които неправилно са изпреварвали, петима водачи са санкционирани за отнемане на предимство на ППС.

Тринадесет са установените нарушения от страна на велосипеди и мотоциклети, в 12 случая има на установени нарушения на водачи на индивидуални електрически превозни средства. Десетима водачи са били санкционирани за това, че отнемат предимство на пешеходец, 42-ма са санкционирани за това, че по време на управление на МПС не ползват мобилен телефон без хендсфри, 5-ма водачи са установени и санкционирани за това, че управляват МПС на червен сигнал на светофарните уредби. Установени са 13 неправоспособни водачи. За седмица са санкционирани 85 пешеходци за това, че нарушават правилата за движение. За изминалата седмица са съставени 262 акта и 1184 фиша.

Главен инспектор Димитров акцентира, че на територията на РУ-Казанлък са стартирали и продължават усилени проверки за управление на нерегистрирани мотоциклети и скутери, като само за изминалите почивни дни са установени два такива случая и са започнати бързи производства.

По време на проведената миналата седмица специализирана полицейска операция, част от календара на ROADPOL, с акцент проверки за ползването на техника, която разсейва водачите, както и ползването на обезопасителни колани и системи за деца, са установени 45-ма водачи, които са управлявали МПС, ползвайки мобилен телефон без хендсфри, относно ползването на колани и каски са установени 177 нарушения, за което са санкционирани водачи и пътници, които не са ползвали обезопасителни колани. Гл. инспектор Димитров изтъкна, че само един водач не е ползвал обезопасителна система за деца, което според него показва, че водачите са отговорни по отношение на този вид безопасност.

Общия брой пътнотранспортни произшествия на територията на ОДМВР – Стара Загора от началото на годината до момента е 1045, от тях тежките са 297. В сравнение с предходната година статистиката показва, че пътнотранспортните произшествия са със 77 повече, загиналите са с двама повече, пострадалите са с трима по-малко.

От началото на годината до момента на територията на ОДМВР – Стара Загора 632-ма водачи са били санкционирани за ползване на мобилен телефон, докато управляват МПС. През миналата година са били 472-ма. Това показва завишен контрол. Често причина за ПТП е ползването на устройства, които отнемат вниманието на водачите.

От началото на годината до момента за неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 3083 души, а за неползване на каски са санкционирани 56 човека.enl

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн