НСОРБ отличи ДЗУ АД за общински инвеститор за 2024 г. в категорията „Голяма община“

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова награждава изпълнителните директори на ДЗУ АД Иван Златев (вдясно) и инж. Йордан Стоянов (вляво)

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова награждава изпълнителните директори на ДЗУ АД Иван Златев (вдясно) и инж. Йордан Стоянов (вляво)

Кандидатурата на дружеството бе представена от Община Стара Загора, тя е за новия производствен корпус за автомобилни платки

Компанията ДЗУ АД в Стара Загора получи приза за общински инвеститор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) за 2024 г. в категорията „Голяма община“. Церемонията по награждаването се състоя в черноморското ваканционно селище Албена в неделя, 13 октомври 2024 г.

Отличието бе връчено на двамата изпълнителни директори на ДЗУ АД Иван Златев и инж. Йордан Стоянов лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова. Дружеството, собственост на унгарската „Видеотон Холдинг“, е премирано за инвестицията в нова производствена мощност в община Стара Загора – завод за производство на печатни платки за автомобилната промишленост. Почетната грамота е подписана от председателя на Управителния съвет на НСОРБ Даниел Панов (кмет на Велико Търново за четвърти пореден мандат) и изпълнителния директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

„Признателни сме, че Община Стара Загора избра нас и представи нашата кандидатура за конкурса на НСОРБ. От ръководството на местната администрация срещаме разбиране и подкрепа и работим заедно много добре“, отбеляза единият от двамата изпълнителни директори на ДЗУ АД – Иван Златев. Новият производствен корпус за печатни платки за автомобилната индустрия бе открит на територията на фирма ДЗУ АД в Стара Загора на 27 юни 2024 г., съчетано с още един тържествен повод – честването на 25 години присъствие на „Видеотон“ в България.

Инвестицията е от почти 9 млн. евро. Производственото помещение е с площ 7 декара, с модерно оборудване, съобразено с всички съвременни изисквания.

„Поръчките са за европейския пазар, има и други проекти, които предстоят. След Нова година ще стане по-ясно. Засега там работят 300 души с тенденция броят им да се увеличи“, обобщи днес г-н Иван Златев.enl

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн