Примабалерината Анелия Димитрова е номинирана в категорията „Изпълнител класически танц – жена” на Годишните награди „ИМПУЛС”

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
462209723_950426447125042_8732919353319032284_nАнелия Димитрова – примабалерина на Държавна опера Стара Загора, е номинирана в категорията „Изпълнител класически танц – жена” на Годишните награди на професионалната танцова общност „ИМПУЛС”. В тази категория Анелия Димитрова е заедно с примабалерините на Софийската опера и балет Катерина Петрова и Марта Петкова.

Извънредна награда за значим социален принос ще получи Държавна опера Стара Загора за проекта “Ние сме музиканти” – Арт терапевтични и развитийни работилници за работа с деца със специални образователни потребности . Специална награда за цялостен принос в развитието на българския танц ще получи родената в Стара Загора акад. Красимира Колдамова – балерина, педагог, хореограф.

Наградите „ИМПУЛС” ще бъдат връчени за четвърти път на 13.10.2024, неделя, от 19:30 ч. на специална церемонията на сцената на Народен театър “Иван Вазов”.

Годишни награди на професионалната танцова общност “ИМПУЛС” са инициатива на хореографа Росен Михайлов и се осъществяват от сдружение „Арт партнерс“ със съдействието на Съюза на артистите в България и Народен театър “Иван Вазов”, с медийното партньорство на Българската национална телевизия и финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България.

Още с учредяването на Годишните награди на професионалната танцова общност „ИМПУЛС” през 2021 г. прима-балерината, почетен гражданин на Стара Загора Снежана Дескова получи награда за постановка на класическо танцово произведение за балета „Шопениана“ на Държавна опера Стара Загора (премиера на 5 декември 2019 г. в рамките на Фестивала на оперното и балетно изкуство). През 2022 г. Балетът на Държавна опера Стара Загора бе отличен заслужено и безапелационно за „Балетна трупа на годината”.

Наградата за „Танцова продукция на годината” също отиде при спектакъл на Старозагорската опера и балет – танцовата мистерия „Сънят на Пилат“ по музика на Стефан Димитров и хореография на Василий Медведев. Примабалерината Анелия Димитрова получи извънредна награда, която й бе присъдена за изключителни артистични постижения.enl

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн