Съборна Света литургия бе отслужена в храм “Св. Игнатий Старозагорски”

РАЗПИСАНИЕ - ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>..................................; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
IMG_5408IMG_5401Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Съборната Св. литургия в църквата „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“. Със службата бяха отбелязани храмовият празник и навършването на 210 години от мъченическия подвиг на светеца.

С владиката съслужиха всички духовници от епархията. “Служението на Св. литургия е най-радикалният отговор срещу бездуховноста на времето, на напъните на видимото и преходното да превземе душите ни и да задуши любовта, дадена ни от небесния ни Отец и стаена във всеки един от нас. Нашите деди се вслушваха в мъдростта на Църквата и имаха вяра в светите отци. Нека да продължим пътя им, защото сме им длъжници” – каза в словото си архиереят и благопожела по молитвите на Пресветата Богородица, на всички светии, на цялата ни Църква, Бог да благославя вярващите, за да израстват духовно.

На литургията присъстваха и участниците в младежката среща на православните християни.enl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн