6-годишни „светулчици“ с тротинетки гостуваха на Община Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
*

Николай Диков и Гергана Михайлова с децата

Николай Диков и Гергана Михайлова с децата

ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Секретарят Николай Диков благодари на децата за проявеното старание да усвоят правилата, защото возенето е забавно, но най-важно е да е без инциденти

6-годишните възпитаници на четвърта възрастова група от ДГ № 7 „Светулка“ гостуваха днес на Община Стара Загора. Предвожда ги техният директор Деляна Караиванова, а общителните и развълнувани малчугани бяха посрещнати от секретаря на Община Стара Загора Николай Диков.

ДГ № 7 „Светулка“ е най-голямата детска градина в община Стара Загора с 360 деца и 58 служители. Днес отбелязваме важна инициатива, свързана с безопасността на движение с тротинетките, обясни Силвия Георгиева, председател на Комисията по БДП в детската градина. От 3 години малките притежатели на тротинетки се учат да преминават през определен участък, в който има велоалеи, разпознават знаците, упражняват безопасното пресичане чрез разиграване на различни ситуации и финишират пред Община Стара Загора, за да се срещнат с нейни представители и да бъдат поздравени за знанията си.

Усърдието на децата адмирираха още Гергана Михайлова, директор на Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ и Яница Бакоева, главен експерт в отдел „Образование и младежки дейности“ в Община Стара Загора.

Секретарят Николай Диков покани „светулчиците“ в залата на Общинския съвет на Стара Загора, където им обясни достъпно как съветниците заседават, как определят правилата, важащи за нашия град и как помагат на кмета Живко Тодоров да управлява, за да имаме по-добра градска среда. Николай Диков благодари на момиченцата и момченцата затова, че днес са проявили старание да усвоят важните правила, защото тротинетките са удобни и забавни, но е много важно да се използват правилно, за да няма неприятни инциденти.

Секретарят на Община Стара Загора даде думата на всяко дете да разкаже какво е научило, а малките гостенчета охотно вдигаха ръчички, за да се похвалят какви внимателни водачи на тротинетките си са. Николай Диков отбеляза пред присъстващите родители, че децата им ги наблюдават зорко и попиват поведението им, което е по-важно от съветите, затова отговорността на възрастните е огромна.

Възпитаниците на ДГ № 7 „Светулка“ си тръгнаха доволни от интересно прекараното време и вниманието, което получиха.

Децата в зала "Славейков"

Децата в зала “Славейков”

crl

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн