Зам.-кметът Надежда Чакърова: Да работим ръка за ръка, за да подобрим качеството на живот на младите

Разписание - градски транспорт >>>>
*
zasedanie-konsultativen syvet po vaprosi za mladejta  (3)zasedanie-konsultativen syvet po vaprosi za mladejta  (2)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Общинският консултативен съвет по въпросите за младежта към кмета на Община Стара Загора проведе първото си заседание

„Да работим ръка за ръка, за да подобрим качеството на живот на младите.“ С тези думи Надежда Чакърова, зам.-кмет по образование и младежки дейности и председател на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта, откри първото му заседание. Работната среща се проведе в сградата на общината. По време на нея г-жа Чакърова разясни, че основната функция на съвета е да подпомага кмета при провеждане на общинската политика за младежта.

„Приемам младежките дейности като кауза и страст. Младите хора трябва да имат критично и аналитично мислене. Това е начинът, по който може да се чува техният глас и енергия. Работейки ръка за ръка, заедно можем да подобрим качеството на живот на младежите в Стара Загора“ – сподели Надежда Чакърова.

Тя допълни, че младежките дейности са в нейния ресор от месец март 2024 г. „За това кратко време успяхме да осъществим много инициативи. В Международния младежки център отскоро има арт стая, както и музикална стая, която е оборудвана с модерна апаратура, танцови и обучителни зали. Успяваме да предложим пространства, които младежите спокойно и свободно могат да използват“ увери г-жа Чакърова.

В работната среща участваха 17 от членовете на съвета, а от отдел „Образование“ в Община Стара Загора участие взеха Здравко Димитров – ръководител на звено „Младежки дейности“, Кристина Георгиева – главен експерт в звено „Младежки дейности“ и Преслава Тодорова – младши експерт в звено „Младежки дейности.“

По т. 3 от дневния ред с пълно мнозинство Здравко Димитров бе номиниран за представител на общинския консултативен съвет по въпросите за младежта към кмета на Община Стара Загора.

„Идеята е гласът на младите да се чува. Съветът е вашето място, в което да споделяте за нещата и проблемите, които ви вълнуват, за вашите стремежи, както и да сте близо до хората, които са на високо ниво в Община Стара Загора и вземат решения. Както и да търсите подкрепа за провеждане на инициативи“ – сподели Здравко Димитров.

За резервен член бе предложена Нели Минева – старши експерт, младежки работник в Международния младежки център – Стара Загора.

Общинският консултативен съвет по въпросите за младежта към кмета на Община Стара Загора е създаден с решение на Общинския съвет през 2023 г. Той има за цел да подпомага провеждането на общинската политика, насочена към младите хора, да проучва младежката проблематика, както и да осъществява срещи с представители на младежки организации. В състава на съвета влизат председател и 20 представители, сред които младежи, представители на бизнеса и на неправителствените организации, общински съветници, служители на общинската администрация други, които осъществяват дейност в подкрепа и за развитието на младите хора.

Чрез заседанията и работните срещи ще бъдат генерирани идеи, както и подкрепа за провеждането на разнородни младежки инициативи със съдействието на местната власт, проекти и доброволчески инициативи.crl

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн