В село Дълбоки за пети път канят на Празник на тиквата

Разписание - градски транспорт >>>>
*
Praz_TikvaTikva_DalbokiВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Участието е без възрастови ограничения и е безплатно. Заявки се приемат до 10 октомври 2024 г. включително

За пети път в село Дълбоки ще посрещнат Празника на тиквата, който ще се проведе на 19 октомври 2024 г. от 10 часа. Организатор е местното НЧ „Развитие-1878“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Предвидени са песни, танци и забавни игри, също така кулинарни конкурси и майсторене на вкусотии от тиква.

Гостите на събитието ще имат възможността да разширят познанията си за отглеждане и съхранение на различни видове тиква и да се запознаят с нейните хранителни и лечебни свойства. Една от целите на организаторите е провокиране на интерес към отглеждане на оранжевия плод и производство на различни сортове и ползването им в храненето.

Pokana_Praznik_tikva_DalbokiУчастието е без възрастови ограничения и е безплатно. В него могат да се включат фолклорни състави и индивидуални изпълнители.

По време на празника желаещите могат да премерят сили в конкурс за най-голяма тиква, конкурс за „Най-красива текстилна тиква“, кулинарен конкурс „Тиквени изкушения“.

Предвиден е детски кът за рисуване и оцветяване. Гостите ще станат свидетели на приготовление на рачел, а за доброто настроение на всички ще пее народната певица Гергана Господинова.

Всички участници ще получат грамоти, а жури ще отличи най-добре представилите се в обявените конкурси.

Заявки се приемат до 10 октомври 2024 г. включително в НЧ “Развитие 1878”, с. Дълбоки, община Стара Загора или на e-mail razvitiedalboki@mail.bg. Допълнителна информация може да се получи и на GSM 0898507564, Христина Янкова.

Снимките са архив на НЧ “Развитие 1878″, с. Дълбоки.crl

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн