Спортното училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора откри новата учебна 2024/2025 година

Разписание - градски транспорт >>>>
*
sportno uchilishteВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> За пръв път учениците ще могат да практикуват бокс и общо с него спортовете стават 11 на брой

На 2 септември от 9.00 часа в Спортно училище „Тодор Каблешков“ по традиция с вдигане на националното знаме на Република България тържествено бе открита учебната 2024/2025 година.

Прага на школото пристъпиха над 250 ученици, които ще развиват своите спортни умения, както и ще се усъвършенстват в различни дисциплини, докато получават качествено образование. От тази учебна година учениците ще могат да практикуват и новия спорт бокс и общо с него спортовете стават 11 на брой.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи г-жа Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

„Желая на всички вас много здраве, сили, вдъхновение. Бъдете все така талантливи, упорити и устойчиви. Продължавайте да прославяте Стара Загора в страната и чужбина! На добър час! Нека да е здрава и успешна новата учебна година!“

Гости, учители и ученици бяха поздравени и от директора на спортното училище Димо Неделчев. Той отправи специални благодарности към кмета на града Живко Тодоров и Общински съвет Стара Загора.

„През тази година стартира дългоочакваният ремонт на общежитието на училището, а от следващата и сградата на школото ще бъде реновирана с 8 млн. лева. След 2-3 години спортното училище ще се превърне в привлекателна среда за всички нас“, сподели г-н Неделчев.

От месец юли 2024 г. стартира и мащабен ремонт на сградата на общежитието на спортното училище. Предвижда се изграждането на модерен кампус, който ще бъде оборудван с фитнес и спомагателни помещения за възстановяване. В проекта са предвидени основен ремонт, реконструкция и обновяване на сградата на общежитието, както и доставка, и монтаж на оборудване и обзавеждането му. Проектът е на стойност 3.7 млн. лева, а срокът за изпълнението му е 31 месеца – до 31 май 2026 г.

Част от официалните гости на откриването бяха Петко Крумов, началник на отдел „Спорт и младежки дейности“ в Община Стара Загора, Милена Йолдова, началник на РУО – Стара Загора, Красимира Чахова, председател на комисия по спорт и младежки дейности, Илия Илиев главен експерт спорт за област Стара Загора към Министерството на младежта и спорта и други.

По време на церемонията гостите се насладиха на изпълненията на Дария Минева от спортен клуб по художествена гимнастика „Елит“ с треньор Кремена Ангелова. Над 30 отличници бяха наградени с грамоти за изминалата учебна година, а директорът на училището връчи и грамоти за най-добрия клас за изминалата учебна година, който се е отличил с успех, дисциплина и инициативи в дейността на училището.

Община Стара Загора работи за подобряване на образователната инфраструктура и подкрепя стремежа и усилията на Спортно училище „Тодор Каблешков“ да изгражда бъдещи шампиони, които да прославят града ни както в национален, така и в международен план.

Приветствие на Станимира Димитрова - Община Стара Загора

Приветствие на Станимира Димитрова – Община Стара Загора

Официалните гости на откриването

Официалните гости на откриването

Слово на директора на Спортното училище Димо Неделчев

Слово на директора на Спортното училище Димо Неделчев

Вдигане на знамето

Вдигане на знамето

momicheta tancuvatcrl

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн